Bente Christensen spiller hovedrollen i My Fair Lady, og er samtidig travlt optaget af sin eksamensopgave på dramaturgistudiet.

Bente Christensen spiller hovedrollen i My Fair Lady, og er samtidig travlt optaget af sin eksamensopgave på dramaturgistudiet.

Bente er My Fair Lady i fritiden

Mens eksamensopgaven skrives, har Bente Christensen også travlt med at huske replikker

Af
Søren Bjerg Nielsen

Det kan lyde paradoksalt, at man gerne vil arbejde indenfor teaterverdenen, spiller skuespil i fritiden og alligevel ikke nødvendigvis vil gøre skuespillet til sin levevej.
Men sådan er det for den 26-årige dramaturgistuderende Bente Christensen, der i øjeblikket har travlt med både sin eksamensopgave på dramaturgistudiet, og øver til hovedrollen som Eliza i My Fair Lady.
Hun er en del af Vilhelmsborg Festspil, hvor en stor samling frivillige hvert år er med til at få en forestilling stablet på benene.
"Det er dejligt afvekslende at have to ret forskellige ting at gå op i. Jeg kan lave eksamensopgave om dagen, og skuespil om aftenen. Det giver et kick at være med til at øve, så det er en rar måde at få tankerne væk fra opgaven," fortæller hun.

Uddannelse med muligheder

Uddannelsen som dramaturg åbner døren for mange ting, og det er også vidt forskelligt hvor de studerende ender efter de er færdige med at læse.
"Det varierer utroligt meget hvad folk kommer til at lave, og hvad deres jobtitler bliver. Jeg er heller ikke selv lagt fast på, hvad jeg gerne vil endnu. Jeg vil gerne lidt af det hele. Undervise, selv lave en produktion, og en masse andet," fortæller Bente, der fik interessen for dramaturgien og teatret i gymnasiet.

Ferie med fokus

I øjeblikket øver Vilhelmsborg Festspil to gange om ugen, hvilket samlet set løber op i omkring 10 timer ugentligt. Senere hen bliver øvedagene dog både flere og længere.
"Det er rart at fordybe sig i eksamensopgaven, men jeg glæder mig også til jeg er færdig med den, og kan holde sommerferie, så jeg bagefter kan fokusere mere på skuespillet," siger Bente.
Festspillet starter sommerferien samtidig med uddannelsen, men går fra 11. juli i gang med de endelige forberedelser, hvor der bliver øvet på udendørsscenen.
"Lige nu øver vi på skoler, så når vi lige pludselig kommer ud på den rigtige scene, så er det lidt som at starte forfra. Folk skal lige lidt ind i det hele igen, og det bliver noget andet, når man pludselig står på en stor scene," forklarer hun.
Du kan opleve Bente Christensen som Eliza i Vilhelmsborg Festspils opsætning af My Fair Lady, der har premiere onsdag 27.juli og spiller frem til lørdag 13. august.

Dramaturgi

Dramaturgi beskæftiger sig med teater og scenekunst i et spænd fra antik tragedie til moderne performance. De arbejder med både teaterhistorie, virkemidler indenfor teater, produktion og tekstanalyse. Dramaturger kan arbejde som alt lige fra undervisere og coaches til anmeldere og projektledere

Publiceret 24 May 2011 07:00