Mange mødte frem til protestaktionen ved Bjæverskov bycenter lørdag den 21. maj. (Privatfoto).

Mange mødte frem til protestaktionen ved Bjæverskov bycenter lørdag den 21. maj. (Privatfoto).

Demonstration mod bostedet Åse Marie

Køge kommune og Mariefonden holder et lukket møde i morgen, onsdag den 25. maj i Duehuset i Bjæverskov kl. 16.00-18.00. Almindeligere borgere er ikke inviteret til dette møde.
- Stop Åse Marie initiativet vil opfordre alle der er imod at man placerer sindslidende narkomaner ved siden af børnehaver og ældrecentre om at komme og vise deres utilfredshed ved en fredlig demonstration. Vi håber at så mange som mulig vil komme til Bjæverskov Centrets Parkeringsplads kl. 17.00 hvor vi i samlet flok vil gå mod Duehuset og vise at vi også er der og også gerne vil høres, siger Jeppe H. Lindberg på vegne af Initiativ Gruppen mod opførelsen af bostedet Åse Marie i Bjæverskov.

Mur af tavshed

Stop Åse Marie Initiativet bliver mødt af mur af tavshed fra Mariefonden og Køge kommune.
- Gennem et svar til en borger i Bjæverskov fra fungerende borgmester Thomas Kielgast er det kommet frem at der som sagt afholdes et lukket dialog møde i Køges børneinstitution Dueslaget den 25. maj kl. 16.00. På trods af at Thomas Kielgast lægger op til at vi kan rette spørgsmål til dette møde i før omtalte mail, er det senere kommet os for øre at det kun er repræsentanter fra Marie Fonden, Køge kommune, institutions ledere samt forældre område bestyrelsen der er velkomne til dette møde. Alle bundet af tavshedspligt, fortæller Jeppe H. Lindberg.
Stop Åse Marie Initiativet er en gruppe der kæmper mod placeringen af bostedet da vi som et lille samfund ikke har infrastrukturen til at honorer den målgruppe af mennesker.
- Det er vigtigt for gruppen at under strege at vi ikke er i mod at mennesker skal hjælpes men de skal hjælpes hvor samfundet kan, dermed forstået de skal ikke bare gemmes væk i en soveby , for det hjælper dem ikke. Ydermere skal det nævnes at Initiativet ikke repræsenterer en enkelt børnehave, eller Ældre Center, men en bred del af indbyggerne i Bjæverskov, slutter Jeppe H. Lindberg.
pm

Sagen kort:

Køge Kommune har solgt en stor parcel klods op af en børne institution til Marie Fonden der er ved at opfører et bosted til "Unge voksne med sindslidelse og misbrug". Ikke nok med at der kun er et trådhegn mellem legeplads og Marie Fondens ny bosted Åse Marie, så lægger Bjæverskovs Ældre Center på den anden side af vejen. Få hundrede meter derfra er der tæt beboelse. Køges fungerende borgmester har udtalt til TV2 Lorry at indbyggerne ikke har krav på en høring.

Publiceret 24 May 2011 12:00