En oase for husvilde og kriminelle

Men nu slutter festen - området lukkes af og de fire tidligere tjenesteboliger sættes snart til salg i offentligt udbud

Mange borgere i Filmbyen og Avedøre Stationsby har undret sig over de ¿alternative¿ aktiviteter, som finder sted i de fire tomme boliger på Avedøre Tværvej nummer 60 til 66.

Af
oas

Der har været tale om improviserede fester med musik, lejrbål, knuste vinduer og indretning af en form for reservedelsudsalg i et af husene. Man har ganske simpelt placeret en bil i baghaven og har her afmonteret samtlige dele og placeret disse på hylder og kroge i et aflåst skur. De fire huse er hver på 125 m2, bygget i 1953 - og har tidligere været tjenesteboliger for ansatte i Avedørelejren, dengang da stedet fungerede som kaserne. I 1999 købte Zentropa 20 procent af lejren, mens Hvidovre Kommune købte resten. Imidlertid viser det sig, at de fire omtalte huse ikke blev handlet tilbage i 1999. Det er altså hverken Hvidovre Kommune eller Zentropa der ejer husene. Husene er fortsat ejet af Forsvaret. Snart til salg I bestræbelserne på at finde frem til en status for de fire adresser på Avedøre Tværvej, finder redaktionen frem til Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjenestes handelsafdeling på Arsenalvej i Hjørring. Her undersøger chefen for Handelsafdelingen, Jan Boll Jespersen, venligt og hurtigt hvad der skal ske med de tomme boliger. Han vender tilbage med følgende svar: - Forsvaret er bekendt med, at de fire tidligere lejeboliger på Avedøre Tværvej har været udsat for hærværk og har været brugt af husvilde. Jeg kan oplyse, at der nu er gjort tiltag til at lukke ejendommene af, således at indtrængen og hærværk besværliggøres fremover. Jeg kan også oplyse, at det er de eneste boliger Forsvaret ejer i området. Den første af boligerne blev ledig den 31. maj 2008 og de sidste to blev fraflyttet den 31. januar 2010. Forsvaret modtog i marts 2010 en henvendelse fra et filmselskab, der ønskede at leje boligerne i en periode frem til oktober 2010 til en filmoptagelse. Desværre kunne selskabet ikke finde midler til at finansiere filmen, hvorfor Forsvaret den 30. september sidste år henvendte sig til Hvidovre Kommune med henblik på at få lov til at udstykke boligerne i fire parceller, således at disse kunne sælges individuelt. Hvidovre kommune har imidlertid meddelt, at det ikke er i overensstemmelse med lokalplanen at udstykke boligerne. Derfor iværksætter Forsvaret nu en samlet afhændelse af matriklen og de fire boliger. Den nye ejer vil derefter kunne samarbejde med kommunen om at ændre plangrundlaget for området. De fire boliger vil blive udbudt til salg i offentligt udbud i løbet af sommeren... Der er således håb om, at beboerne i området snart får fred og ro og ordnede forhold omkring de fire tidligere tjenesteboliger.


I baghaven til et af husene står denne bil. Her har man i fred og ro afmonteret alle brugelige reservedele.

I baghaven til et af husene står denne bil. Her har man i fred og ro afmonteret alle brugelige reservedele.


Reservedelene er efterfølgende ordnet og placeret i et skur. Køber man sine reservedele her, ¿sparer¿ man sandsynligvis momsen..

Reservedelene er efterfølgende ordnet og placeret i et skur. Køber man sine reservedele her, ¿sparer¿ man sandsynligvis momsen..

Publiceret 24 May 2011 09:00