Arkivfoto

Arkivfoto

Er du ubevidst en hæler?

I april måned faldt der dom over en 40-årig mand. Manden havde begået en række indbrud i Lejre, og bagefter havde han afsat varerne over nettet.
Politiet gør opmærksom på, at borgere selv har ansvaret for at undersøge om en købt brugt-vare eventuelt er stjålet.
Dommen fra april viser, at den 40-årige tyv ikke havde problemer med at få afsat varerne i en længere periode, hvilket betyder, at borgere kan have gjort sig til hælere uden at have været klar over det.

For godt til at være sandt

Politiet pointerer, at man uden at vide det kan komme til at hjælpe tyve med at afsætte varerne på en måde, der ikke kan spores ved at købe varetyvekoster kontant.
Derfor beder politiet borgerne om at huske en enkelt tommelfingerregel når de køber fra private.
- Som udgangspunkt kan man sige, at hvis prisen er for god til at være sand, så er den det nok også, siger politikommissær fra Forebyggelsesafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi Kaj Schmidt i en pressemeddelse.
- Hæleri straffes lige så hårdt som tyveri, siger Kaj Schmidt.
Hans råd er, at når du køber varer fra private, så skal du altid spørge efter de originale regninger eller kvitteringer, og hvis du er i tvivl om noget, kan du kontakte politiet og spørge til råds.

Beskæftiger tyve

Hvis man opbevarer varer for en, og det viser sig, at de er stjålne, så betragtes man også som en hæler af politiet.
Det er ligegyldigt at man ingen økonomisk vinding har blot ved at opbevare varerne.
- Ud over, at man ved hæleri får en bøde, som svarer til værdien på den stjålne genstand – og måske et erstatningskrav – så kommer det på straffeattesten og man bidrager jo faktisk også til at holde tyvene beskæftiget med for eksempel indbrud, siger Kaj Schmidt.

Publiceret 24 May 2011 12:15