´Skat i Køge. (Foto. JCJ).

´Skat i Køge. (Foto. JCJ).

Ferietid gi'r ventetid hos SKAT

SKATs nummerpladeekspeditioner har travlt op mod ferierne, hvor mange borgere kører bilen ud i sommerlandet. Man skal derfor påregne ekstra ekspeditionstid.

Vejret er allerede skiftet til sommer, og med pinsen lige om hjørnet begynder mange at tænke på at pakke kufferten og drage af sted på ferie.
Men hvis man vælger selv at køre bilen, så er der lige et par forhold, som man skal være opmærksom på. Når man tager til udlandet med bilen, så skal man medbringe den originale registreringsattest; både på bilen og på campingvognen.
- Vi har travlt i nummerpladeekspeditionerne her op mod pinse, så man skal regne med ca. tre uger leveringstid på få en attest på et nyregistreret køretøj, fortæller afdelingsleder Kim Færge og fortsætter:
- Hvis man har mistet den originale attest, tager det op til 14 dage at få en ny. På skat.dk/borger kan man bestille og betale attesten, så man får den tilsendt.
Hvis man har mistet en enkelt nummerplade, kan man på SKATs hjemmeside hente en bestillingsblanket samt ordne betalingen. Hvis man tidligere har mistet en af nummerpladerne eller mister begge plader samtidig, skal man have et helt nyt sæt.
Det kan tage 4-5 uger at få leveret en erstatningsnummerplade. Det samme gælder, hvis man skal have en tredje nummerplade, f.eks. til en cykelbom.
- Vi har altid travlt op mod ferieperioderne, så kom i god tid. Husk at tage forsikringsbevis og registreringsattester med, så der ikke kommer yderligere ventetid på, siger Kim Færge til slut.
www.skat.dk kan man downloade blanketterne eller bestille og betale online.
pm

Publiceret 24 May 2011 17:30