Fra bådflygtning til Imerco

Kim Xuen Le er konstitueret butikschef i Imerco i Hammel. Siden hun flygtede fra Vietnam i 1988 er drømmen om at sælge isenkram blevet realiseret flere steder i Østjylland

I Imerco i Hammel vil du møde et nyt ansigt og måske også fornemme en anderledes imødekommenhed og interesse end du har set før. Sådan lyder visionen fra Kim Xuen Le, der nu er konstitueret butikschef, efter at Lea Christensen er gået på barsel. Den 37-årige vietnamesisk-fødte elsker at tale med kunderne og især at give gode råd om isenkram, der måske skal holde livet ud. "For det er jo dét vi sælger, varer der ikke bare forgår, Mine kunder kommer jo og skal have en erstatning for en Kenwood maskine der har kørt i 25 år." mener moderen til to drenge på 5 og 14 år.

Mere visuelt

"Kunderne vil nok opleve en kvinde der ser lidt anderledes ud med en anden stemme og udseende, men hun mener det godt," smiler hun. og pointerer at der vil blive lagt vægt på flere og flottere udstillinger med hende bag roret. Hun siger selv at hun er god til at tale med kunderne, især de ældre generationer tager hun sig godt af. "Det skyldes måske at jeg har efterladt mine egne forældre i Vietnam," siger hun ærligt. Hun er oprindelig født i Vietnam, men flygtede i 1988 fra hjemlandet. "Jeg er rigtig bådflygtning, jeg tog ikke flyet til Vesten," lyder det bestemt, men smilende fra kvinden der spiser rugbrød til frokost og ris til aftensmad. "Jeg elsker dansk kultur, men jeg kan ikke fornægte mine rødder, derfor får jeg det bedste fra to verdener, lyder filosofien. Hun kommer fra en stilling hos Imerco i Ryesgade i Århus. Før det har hun været med til at starte egen isenkramforretning op og har også solgt alt i "påklædningstilbehør", accessories til mænd og kvinder. "Men isenkram er ikke bare hurtigt ind-ud, der er mere faglighed i at sælge isenkram," slutter Kim Xuen Le.

Publiceret 24 May 2011 11:00