Gang i beskæftigelsen

Af
Af MF Pia Kjærsgaard (DF)

formand.

Håndværkere og mindre virksomheder har haft lidt svært ved at få gang i beskæftigelsen oven på den økonomiske krise. Forståeligt nok har danskerne været tilbageholdende med at igangsætte større renoveringer af deres ejendomme indtil man var på sikker afstand af krisen.
Problemet er bare, at den manglende lyst til at hyre håndværkere hindrer væksten i for alvor at komme i gang.
Det råder vi nu bod på ved at gennemføre forslaget om at give et fradrag for renoveringer på op til en tredjedel af arbejdslønnen. Ordningen kommer desuden til at omfatte forskellige former for hjælp i huset, havearbejde, vinduespolering osv. og kan dermed være med til at skaffe mange ufaglærte i job. Ikke alene sætter vi dermed gang i hjulene, vi forvandler også en masse sort arbejde til hvidt og sikrer dermed indtægter til statskassen.
 
Ordningen kommer til at gælde både for ejere og lejere.
Foreløbig indføres ordningen i to år og med Folketingets hastebehandling af loven kan den allerede træde i kraft 1. juni, så borgerne allerede nu kan begynde at bestille håndværkere.
Dansk Folkeparti har hele tiden haft det sigte, at de små og mindre erhvervsdrivende skulle tilgodeses bedre i erhvervspolitikken. Mange af de initiativer, der er vedtaget på Christiansborg, er kommet de større virksomheder til gavn. Her er et initiativ, der både gavner helt almindelige danskere og vores små håndværkere på samme tid.

Publiceret 24 May 2011 07:45