Klaus Hammer og Finn Thomsen kom i top 8 på tre af de sidste fire hastighedsprøver i Tegee-Dan Rally, men en afkørsel tidligt i løbet betød, at den gule og sorte Fiat sluttede på 11. pladsen generelt.

Klaus Hammer og Finn Thomsen kom i top 8 på tre af de sidste fire hastighedsprøver i Tegee-Dan Rally, men en afkørsel tidligt i løbet betød, at den gule og sorte Fiat sluttede på 11. pladsen generelt.

Hammer og Thomsen kom tættere på toppen

- af dansk rallysport.

Pole Position Denmarks danske mandskab kom tættere på toppen, da anden afdeling af Mekonomen Rally Championship blev kørt i Store Bededagsferien i området mellem Juelsminde og Horsens.
Klaus Hammer fra Espergærde og Finn Thomsen fra Oksbøl sluttede på en generel 11. plads og blev syvendebedste hold blandt de firhjulstrukne biler, men resultatet fortæller ikke hele historien om præstationerne fra holdet i den gule og sorte Fiat Grande Punto.
- På tre af de fire sidste hastighedsprøver i løbet sluttede mandskabet i top 8, og havde det ikke været for en afkørsel på en af de første hastighedsprøver, var Klaus Hammer og Finn Thomsen faktisk sluttet på en generel syvendeplads, oplyser teamchef Peter Ackermann fra Pole Position i Køge.
- Det var fantastisk – som en dag på skolebænken, siger Klaus Hammer.
- De tre første prøver var lidt vanskelige for os, for vi var lidt i tvivl om, hvorvidt det var dækkene eller støddæmperopsætningen, der var et problem. Det viste sig at være justering af bagstøddæmperne, der gjorde, at vi ikke havde greb i bagvognen, så den kørte mere med os, end vi kørte med den. Det endte med, at vi på prøve 3 måtte en tur igennem en mark og nedlægge et vejskilt baglæns. Der satte vi et minut til, men derfra synes jeg faktisk, at vi byggede fart på hele dagen, og det skete uden den store dramatik.
Efter den uheldige hastighedsprøve 3 lå Klaus Hammer og Finn Thomsen på en beskeden 19. plads, men støt og roligt fik de arbejdet sig frem gennem rækkerne, så de kunne slutte på 11. pladsen og blev syvendebedste hold i deres klasse.
- Vi er egentlig ganske godt tilfreds med resultatet, for det er første gang, vi gennemfører et rigtigt rally med bilen, tilføjer codriver Finn Thomsen.
- Bilen kører rigtig godt mod slutningen af løbet.
Resultatet betød også, at Klaus Hammer og Finn Thomsen nu er kommet på pointtavlen i kampen om Danmarksmesterskabet i den firhjulstrukne klasse, hvor duoen i den gule og sorte Fiat Grande Punto indtager niendepladsen.
 
- Jeg synes faktisk, at vi maser godt med det, men vi får bare ikke helt det ud af det, som vi skulle, siger Klaus Hammer.
- Nu har jeg en garvet gut ved siden af, der siger, at vores indsats burde give noget mere. Det burde sige noget andet på stopuret. Jeg synes, at det har været en rigtig god dag, og bilen virker, og det går den rigtige vej. Nu er det bare projekt ny motor, der bliver det næste.
 
-Det var en rigtig god dag og Tegee-Dan Rally var et fantastisk arrangement, siger Pole Position Denmarks teamchef, Peter Ackermann.
- Vi følte virkelig, at DRC har løftet dansk rallysport op på et helt andet niveau end hidtil, og det er vi utroligt glade for. Vi vil også gerne ønske Ib Kragh og Mie Petersen tillykke med sejren. Det var fuldt fortjent.
Se også www.pp-dk.dk og www.hammer-motorsport.dk.
pm

Publiceret 24 May 2011 16:15