Lasse Kronborg (tv) og Martin Christensen skal forsøge at sparke HB Køge op i Superligaen i tirsdagens udekamp mod FC Fyn i Odense. (Arkivfoto: DS).

Lasse Kronborg (tv) og Martin Christensen skal forsøge at sparke HB Køge op i Superligaen i tirsdagens udekamp mod FC Fyn i Odense. (Arkivfoto: DS).

I aften skal oprykningen i hus

Sandt drama venter i Odense, når FC Fyn og HB Køge tørner sammen i næstsidste spillerunde i 1. Division.

Af
Per Møller

Det er lige før skiltet "forbudt for børn" - eller "ikke for folk med sarte nerver" - skal hænges op udenfor Odense Atletikstadion i dag, tirsdag den 24. maj, hvor sæsonens næstsidste spillerunde i 1. Division afvikles.
På det gamle atletikstadion - kun et stenkast fra Odense Stadion - udspiller der sig nemlig et drama af dimensioner når FC Fyn, der kæmper desperat for at undgå nedrykning til 2. Division, møder HB Køge, der lige så hæftigt kæmper for at sikre sig oprykning til Superligaen sammen med AGF, der sikrede sig billetten for et par uger siden.
Mens HB Køge i lørdags havde matchbold til at sikre sig oprykningen i udekampen mod Skive, så kiksede det med et 1-0 nederlag på et mål blot fire minutter før tid. FC Fyn havde alt eller intet at spille for i udekampen mod FC Hjørring - og vendte overraskende hjem til Odense med en 3-0 sejr i bagagen og dermed fornyet håb om redning.
Så det er et tændt hjemmehold der løber på banen mod HB Køge, der i tilfælde af et nyt nederlag kan håbe på hjælp fra Århus, hvor AGF tager imod HB Køges direkte konkurrent til andenpladsen, Vejle Boldklub.
Men hvorfor hente hjælp andre steder fra. HB Køge kan med en sejr afgøre det hele til egen fordel. I tilfælde af uafgjort i Odense er HB Køge sikret oprykning hvis det også ender med remis i Århus. Og en sejr til AGF vil også endegyldigt sende HB Køge i Superligaen.
Skrækscenariet er, at HB Køge taber til FC Fyn og Vejle besejrer AGF - så afgøres det hele på sidste spilledag, søndag den 29. maj, hvor HB Køge får besøg af AGF og Vejle får besøg af Skive IK.
Men så langt når det ikke siger sportsdirektør i HB Køge, Per Rud.
- Vi glæder os over at kampen kommer så hurtigt efter den anden, hvor det jo ikke gik som vi forventede da vi satte kursen mod Skive. Nu bliver det en helt anden kamp. Vi skal forvente det bliver en kamp med masser af hårde dueller. Det handler jo om ren overlevelse for FC Fyn - og for så vidt også for os med den vision vi har gang i, siger Per Rud tirsdag morgen til Lørdagsavisen.dk.
HB Køge spillerne, trænere og ledere er megaopsatte på at afgøre det hele i aften.
- Vi glæder os allesammen rigtigt meget - og glæden er jo bedre end frygten. Vi forbereder os som til alle andre kampe. Vi mødes i klubben, spiser sammen og holder så taktikmøde, hvorefter vi glider afsted mod Odense. Og heldigvis er alle klar - ingen skader og ingen der afsoner karantæne. Jo, det bliver en stor aften, siger Per Rud.
Efterårets kamp mellem de to klubber - premierekampen fredag den 5. august på SEAS NVE Park sluttede uafgjort 1-1.

null

Publiceret 24 May 2011 08:45