- Jeg har lært meget af Lindor og er stolt over nu at få denne opgave, siger Joy Mogensen, der onsdag vælges til ny borgmester i Roskilde.

- Jeg har lært meget af Lindor og er stolt over nu at få denne opgave, siger Joy Mogensen, der onsdag vælges til ny borgmester i Roskilde.

Jeg kan ikke danse solo

Joy Mogensen glæder sig til jobbet som borgmester og føler sig godt forberedt

Af
Af Torben Kristensen

- Jeg kan ikke klare den dans alene.
- Men jeg håber at kunne få byrådets øvrige partier med i et bredere samarbejde, også om kommunens budget. Det kræver dog, at de andre også vil være med, siger Roskildes kommende borgmester Joy Mogensen.
Onsdag aften ved byrådets møde på rådhuset får hun overrakt de gyldne kæder, med alt det ansvar, der følger med, når Poul Lindor trækker sig tilbage for at give plads til hende.
- Jeg glæder mig. Samtidig er jeg spændt og stolt over at få denne opgave, som også kræver ydmyghed.
- Nu skal jeg vinde borgernes tillid, og selvfølgelig tror jeg på, at jeg kan klare det, når jeg gør mig umage og husker at lytte til folk, forklarer hun til Roskilde Avis.
- Jeg har ikke lige så store sko som min forgænger, Poul Lindor, men til gengæld går jeg på højere hæle. Der vil selvfølgelig være stilforskelle, fordi jeg er en anden person, men samtidig er vi jo begge socialdemkrater.

Lært op af Lindor

Den kommende borgmester føler sig klar til opgaven, fordi hun har haft en god læreplads og mester.
- Allerede da jeg kom i byrådet i 2005, sagde Poul til mig, at jeg skulle være 2. viceborgmester, så jeg kunne lære, hvad opgaven går ud på og overtage på et tidspunkt. Han så længere frem og forberedte tingene.
- Gennem de seks år har jeg lært mange ting af ham. Det allervigtigste er, at man skal kunne lytte til folk.
- Det er selvfølgelig vigtigt selv at have et politisk program, som man gerne vil gennemføre. Men i lokalpolitik er det samtidig ekstra vigtigt at kunne finde løsninger sammen med de øvrige partier - samt ikke mindst organisationerne og foreningerne, der jo spiller så stor en rolle i Roskilde.
Joy Mogensen fremhæver de mange vellykkede arrangementer i den 'Grønlands-måned', der netop har været:
- Kommunen bakkede op, men det var jo foreninger, erhvervs- og kulturliv, der gjorde det til så stor og enestående en succes.
- Poul Lindor har lagt fundamentet til, at de tre tidligere kommuner nu er blevet til én ny samlet størrelse. Det skal også gerne helt slå igennem i byrådet, hvor jeg synes, vi allerede er så lidt på vej til at få et bedre samarbejde og en mere positiv tone.

tk@roskildeavis.dk

null

Publiceret 25 May 2011 09:00