(Ill. foto. Colourbox).

(Ill. foto. Colourbox).

Køge byråd sætter turbo på energibesparelser

Køge Byråd har fordoblet det afsatte beløb til kommunens energispareprojekt, som for alvor blev sat i gang i 2008, og som nu begynder at give gevinst. Byrådet har besluttet at udvide anlægsrammen fra 10 mio. kr. i 2010 til 20 mio. kr. i 2011.
Udover millionerne til energibesparelserne har Byrådet afsat 2,2 mio. kr. til den lovpligtige energimærkning af større kommunale ejendomme over 1.500 m2, dvs. skoler, sportshaller m.m.
Køge Kommune arbejder hele tiden på at reducere energiforbruget i de kommunale bygninger. Det sker primært ved energispareprojektet, som handler om at finansiere energibesparende tiltag, der tjener sig selv ind igen. Kommunen låner penge til at udføre de forskellige tiltag, hvorefter de opnåede energibesparelser finansierer renter og afdrag.
I perioden fra 2008 til 2010 har Køge Kommune gennemført 40 energiprojekter til en samlet sum af 18 mio. kr. I de energiprojekter, der er gennemført indtil nu, er der ikke bare opnået en betydelig besparelse på energiregningen, men også en mærkbar forbedring af indeklimaet.
Byrådets baggrund for at fordoble anlægssummen til energibesparende projekter er, at kommunen i 2011 ved hjælp fra eksterne energikonsulenter gennemfører den lovpligtige energimærkning af de store kommunale bygninger som f.eks. Rådhuset, skoler, sportshaller og Køge Bibliotek.
De ekstra millioner til energibesparelser skal bruges til at gennemføre de projekter, som energimærkningens konsulenter peger på, kan betale sig selv ind.
pm

Publiceret 25 May 2011 11:00