Prisfald på boliger i Allerød, Hørsholm og Rudersdal

I årets første kvartal har en del boligsælgere i Nordsjælland måtte sætte prisen ned for at sælge

Af
Helle Christoffersen

De boligejere, der har solgt hus det seneste år i Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal har i gennemsnit måtte slå over 10 procent af prisen, før handlen var i hus. Også sælgere i Gentofte og Lyngby-Taarbæk har været nødt til at file på prisen, hvis de ville sælge.

Det viser tal fra Boliga.dk, der har målt udviklingen i kvadratmeterpriser på annoncerede ejendomme i forhold til de realiserede salgspriser i første kvartal 2011.

På landsplan viser udviklingen, at husene er handlet billigere i to ud af tre kommuner. De gennemsnitlige prisfald er dog beskedne med 2,2 procent på huse og 1,5 procent på lejligheder i 1. kvartal 2011 forhold til det foregående kvartal.

Rentestigninger og valgtummel for en del af skylden.

Surt marked

"Selv en beskeden rentestigning, som vi så i sidste halvdel af 2010, presser priserne. Men også meldingen fra Nationalbanken om, at det vil være en god idé at afskaffe afdragsfrie lån samt skænderierne på Christiansborg med gensidige beskyldninger om at sætte ejendomsværdiskatten op er med til at skabe et surt marked," siger Morten Skak, der er lektor på Syddansk Universitets Center for Bolig og Velfærd til Boliga.dk

Publiceret 25 May 2011 09:00