- Jeg kunne se, at der i Roskilde blev skabt helt enestående ting. (Foto: Erling J. Pedersen)

- Jeg kunne se, at der i Roskilde blev skabt helt enestående ting. (Foto: Erling J. Pedersen)

Derfor valgte hun S fremfor SF eller R:

Kun velfærd med udvikling

- Jeg ønsker både velfærd og tryghed. - Men vi kan ikke få velfærd uden økonomisk udvikling. Omvendt bliver der heller ingen god økonomisk udvikling, hvis der er for stor utryghed og ulighed i samfundet. Sådan forklarer Roskildes nye borgmester Joy Mogensen, at hun allerede som teenager valgte Socialdemokraterne fremfor andre partier. - Dengang midt i 90'erne gik jeg i gymnasiet med mange VU'ere og KU'ere, der var helt overbeviste om, at Ellemann nok skulle banke Nyrup til næste valg. Det var jeg ikke helt enig i. Jeg mente, de manglede forståelse for, at ikke alle danskere har lige nemme vilkår. - Jeg syntes, der havde været en positiv udvikling under Nyrup, så almindelige mennesker igen turde tro på fremtiden. Man kunne atter få job, og der var mere tryghed, så det syntes jeg skulle fortsætte.

Tre partiprogrammer

Den kun 30-årige politiker er en grundig og omhyggelig dame, så hun læste partiprogrammerne fra både S, SF og De Radikale, før hun bestemte sig. - Mit valg faldt på S, fordi der er en rigtig balance mellem velfærd og økonomisk ansvarlighed. Det synes jeg fortsat er rigtigt, forklarer hun. - Jeg begyndte at interessere mig for politik pga. de landsdækkende forhold.

Unik lokalpolitik

- Men da jeg flyttede til Roskilde, begyndte jeg også at interessere mig for lokalpolitik. Jeg kunne se, at der her i byen blev skabt nogle helt unikke ting. - Det gælder både udvidelsen af havnen, den nye del af Vikingeskibsmuseet, stationscentret og Ro's Torv. Alle disse initiativer betød, at vi fik en ny og bedre by. - Dengang var det vores borgmester Henrik Christiansen, der stod i spidsen for denne udvikling, og han har været en inspiration. - Efter at jeg selv er kommet ind i politik har jeg lært meget af Poul Lindor, som nu har fået styr på Roskildes økonomi og dermed lagt grunden til en ny udvikling, som vi skal videre med. tk

Publiceret 25 May 2011 10:00