(Privatfoto).

(Privatfoto).

Bjæverskov får endnu et misbrugscenter

Blå Kors åbner nu op for et hjem for hash misbrugere mellem 15 og 25 år 1000 meter fra Åse Marie hjemmet...

Den seneste uges debat i lokal pressen, om hvorvidt det er klogt at lægge et bosted med misbrugere ved siden af en daginstitution eller ej, har udviklet sig dramatisk.
Det viser sig nu at Blå Kors åbner op for et hjem for hash misbrugere mellem 15 og 25 år 1000 meter fra Åse Marie hjemmet.
- I Stop Åse Marie Initiativ Gruppen er vi begyndt at overveje om navnet er rigtig valgt for jo dybere vi kommer ind i sagerne jo mere ligner det at Køge Kommune vil skubbe de grimme ting væk fra bybilledet i Køge og ud i yderområderne. Det vi efterlyser er at de politikere der er valgt af borgerne begynder at tage det lidt seriøst. Det er kun Henrik Szokody (V) der har vist lidt interesse ved sit frem møde til underskrift indsamlingen den 21 maj. Alle andre ansvarlige politikere har holdt sig på afstand. Det undre vi os jo en del over I gruppen, og gør os mere og mere skræmte over de mennesker vi har valgt til at varetage vores og medborgeres interesser, siger Jeppe H. Lindberg på vegne af Åse Marie Initiativet.
- Vi har søgt dialogen, vi har troppet op på rådhuset uden at få gang i en egentlig dialog. Vi har søgt dialogen med Marie Fonden og fået den, Blå Kors har rakt hånden til dialog med borgerne i nabolaget, men de folkevalgte politikere har holdt sig larmende stille. Randi Hansen (A) havde ellers en enestående mulighed for at gyde olie på vandene ved demonstrationen onsdag men valgte at smutte ud af bagdøren og lod Marie Fondens udsendte Kristian Wedel Andersen svare på spørgsmål fra borgerne i Bjæverskov, fortsætter Jeppe H. Lindberg.
Åse Marie Initiativet ved ikke hvad der er foregået i beslutnings processen, men ved så meget, at hvis man ville bygge en vindmølle vil der være borgerhøring. Vil man så bygge en til i den anden ende af byen så ville der være endnu en høring.
- Men sådan er det ikke når man vil liste ikke et men hele to misbrugscentre ind i et samfund med knap 3.000 borgere, siger Jeppe H. Lindberg.

Tag ansvar

- Jamen hvad vil vi? Vi vil have at de politikere der er valgt til at tage ansvar, også begynder at tage ansvar, specielt for de beslutninger de tager. De er ikke kommet med et løsningsforslag overhoved, det eneste vi har hørt er fra Thomas Kielgast der skråsikkert udtaler at alle regler er fulgt. Det ville nu også klæde de lokale Bjæverskov politikere at melde sig ind i kampen og være lidt proaktive. De skal bare ringe, fastslår Jeppe H. Lindberg.
Kan Åse Marie Initiativet gøre noget ved det?
- Lige nu har vi det juridiske hold i gruppen til at vende hver en sten i denne sag for at finde de huller i de forvaltningsretlige regler m.m. Indtil da vil vi holde et dialogmøde med Marie Fonden som Blå Kors gjorde i går den 26. maj. Hvad ellers? Jamen jeg ved ikke om Køge Kommune undervurdere denne gruppes kompetence og vilje, og skulle vi tabe jamen så må vi jo sørge for at ved næste valg at vælgerne bliver mindet om hvem der maste 2 misbrugs hjem ind i Deres by, slutter Jeppe H. Lindberg.

(Privatfoto).

(Privatfoto).

null

Publiceret 27 May 2011 12:00