Fynsk model til resten af Danmark og Europa

Af
Af Christel Schaldemose

medlem af Europa-Parlamentet (S).

Selv om den nuværende regering tror, at vi kan lukke os ude fra omverdenen bag tunge grænsebomme, så er de tider forbi. Danmark er en del af EU på godt og ondt, og derfor skal vi være med til at sætte vores præg på unionen i stedet for at gemme os.
Og netop nu har vi en enestående chance for at gøre dette. I Svendborg har et forsøg på byens skoler vist, at seks timers idræt om ugen giver sundere og mindre overvægtige børn.
Det forsøg har jeg gjort EU-Kommissionen opmærksom på, for det er værd at efterligne i resten af Europa. Vi skal nemlig satse på forebyggelse, hvis vi vil stoppe fedmeepidemien og diabetesboomet. Det vil ikke alene være godt for den enkelte, men også for samfundets bundlinje.
En kommende socialdemokratisk regering vil derfor sætte fut under sygdomsforebyggelse, så 5000 ekstra danskere fremover kan tilslutte sig arbejdsmarkedet i stedet for sygesengen.
Forebyggelse og en sund livsstil starter allerede i barndommen. Derfor er det logik at investere i vores børns trivsel og sundhed – vi bør derfor udbrede den fynske model til resten af landet og Europa.

Publiceret 27 May 2011 16:15