Boldspil har altid været en del af Julie Nielsens liv. Søften-pigen bruger sommerferien på at hjælpe fattige gadebørn i Honduras med at få et bedre liv.

Boldspil har altid været en del af Julie Nielsens liv. Søften-pigen bruger sommerferien på at hjælpe fattige gadebørn i Honduras med at få et bedre liv.

Natalie skal hjælpe i Honduras

Søften-pige rejser for egen regning til Honduras for at lave fodboldskole for 300 gadebørn

“Jeg ved godt, at min hjælp kun er en dråbe i havet, men jeg har muligheden for at give en gruppe børn og unge en uforglemmelig sommer, og det var helt sikkert det, som fik mig til at melde mig til turen,” siger 21-årige Natalie Nielsen fra Søften. Hun har valgt at bruge sin sommer på at rejse til Honduras, for at hjælpe 300 børn i et slumkvarter til bedre levevilkår og give dem et håb for en bedre fremtid. “Det var lidt ved en tilfældighed, at jeg hørte om Impact. Jeg havde længe overvejet, hvad jeg ville bruge sommeren 2011 til. Mulighederne er lidt større, når man er studerende og har lang sommerferie. Men jeg ville rigtig gerne ud og hjælpe andre mennesker og specielt børn, som ikke har helt de samme vilkår som andre. Problemet var blot, at jeg ikke kunne rejse ud som volontør i et halvt år, og så var det, at jeg stødte på Impact, som sender Summer Teams ud hver sommer for at hjælpe børn og unge i Honduras,” fortæller Natalie, der læser til bioanalytiker og bor i Søften sammen med sin familie.

300 gadebørn

“Jeg kan rigtig godt lide at bevæge mig og har spillet fodbold og håndbold i mange år. Jeg faldt for ideen om at lave en fodboldskole sammen med 300 gadebørn og give dem en fed sommeroplevelse og et glimt i øjet. Men derudover også at bruge fodboldbanen som et klasselokale, hvor man har mulighed for at undervise i, at der er andre muligheder i livet end at blive medlem af bander eller at sniffe lim. Man kan med hjælp af en fodbold i hånden fange mange børns opmærksomhed.”

Samler ind

Julie betaler selv for turen. Og hun har forpligtet sig til at indsamle 5.000 kroner til projektet, så fodboldskolen kan blive ved med at være bæredygtig efter, at hun er rejst hjem. “Så hvis folk eller virksomheder vil støtte op om projektet må de gerne henvende sig,” siger den 21-årige ildsjæl. Sammen med 21 unge danskere rejser hun 5. juli af sted i tre uger for at lave en fodboldskole for børn i samarbejde med en lokal sportsklub - Viva Deportiva - i et slumkvarter. Viva Deportiva arbejder for at hjælpe børn væk fra gaden, bl.a. ved at styrke børnenes netværk og bruge fodboldbanen som klasseværelse. Impact, som hun skal af sted med, er et volontørprogram under den kirkelige børneorganisation Leve Børnene, som arbejder med at hjælpe udsatte børn og at få børn væk fra gaden. “Jeg ved selvfølgelig godt, at min hjælp kun er en dråbe i vandet, men vores projekt er med til at gøre fodboldskolen i Tegucigalpa bæredygtig, så den kan fortsætte, når vi rejser hjem til Danmark igen. Folks støtte er med til at tænde et lys i et gadebarns liv!,” slutter hun.

Publiceret 27 May 2011 11:30