Torvebyens anden etape begynder at tage form, og i sidste uge blev der holdt rejsegilde for håndværkere og kommende beboere.(Foto: JCJ)

Torvebyens anden etape begynder at tage form, og i sidste uge blev der holdt rejsegilde for håndværkere og kommende beboere.(Foto: JCJ)

Rejsegilde i 36 nye boliger i Køges Torveby

Torvebyens anden etape begynder at tage form - 36 nye boliger ventes at stå indflytningsklar til efteråret og de fleste af dem er allerede afsat.

Af
Martin Rasmussen

En lang række kommende beboere i Torvebyen i Køge fik for nylig lejlighed til at få det første kig inden for mellem de rå mure, der i løbet af sommeren bliver indrettet til de lejligheder, som udgør anden etape af torvebyggeriet.
Bygherren Becker/Nielsen inviterede nemlig til rejsegilde for byggeriet, hvor boligerne ventes færdige til indflytning i september og oktober.
Etapen omfatter i alt 36 boliger samt de første fem af rækkehusene ned mod åen, og dertil kommer færdiggørelsen af områdets store parkeringskælder, som i alt rummer 250 centralt placerede parkeringspladser med nem adgang til Køge centrum.
Trods nedgangen på boligmarkedet de seneste år har der været stor interesse for boligerne i Torvebyen.
- Salget går godt, og når man tager konjunkturerne i betragtning, så er vi godt tilfreds. Vi mangler at sælge 20-25 procent af boligerne i denne etape, og der er blot tre ledige boliger tilbage fra første etape. Der har været en jævn efterspørgsel hele tiden, fortæller Flemming Nielsen, direktør i Becker/Nielsen, der også selv har flyttet virksomheden til Torvebyen, som er virksomhedens største byggeprojekt.
Becker/Nielsen har i øvrigt samtidig indledt salget af de 24 boliger i byggeriets tredje etape. Disse forventes klar til indflytning i slutningen af 2012, og med dem konkluderes samtidig det store byggeri.
- Projektet har taget lidt længere end oprindelig planlagt - blandt andet på grund af at salgskadencen har været lidt lavere end forventet, siger Flemming Nielsen.
Projektet blev oprindelig planlagt, før bunden gik ud af boligmarkedet, men på trods af udviklingen har de nye boliger i Køge centrum altså kontinuerligt kunne trække købere til.
- Det handler om den fremragende beliggenhed. Uden den kan man ikke sælge noget i dag, og i Torvebyen får man en af de bedste beliggenheder på Sjælland uden for København, siger Flemming Nielsen.

(Foto. JCJ).

(Foto. JCJ).

(Foto:JCJ).

(Foto:JCJ).

Menuen var klassisk med pølser og brød til rejsegildet.

Menuen var klassisk med pølser og brød til rejsegildet.

Publiceret 27 May 2011 17:30