Nikoline Veirum Høgsgaard og Morten Thaysen Laurberg laver nu en fotoudstilling om deres oplevelser i Israel.

Nikoline Veirum Høgsgaard og Morten Thaysen Laurberg laver nu en fotoudstilling om deres oplevelser i Israel.

Studerende arbejdede i israelsk daddelplantage

To antropologistuderende har været i Israel for at samle materiale til en fotoudstilling om unge israelere

Af
Søren Bjerg Nielsen

De to antropologistuderende Nikoline Veirum Høgsgaard og Morten Thaysen Laurberg tog i slutningen af december til Israel for at bo i en Kibbutz.
Her arbejdede de en måned sammen med unge israelere i en daddelplantage for at samle materiale til en fotoudstilling og komme tættere på de unge og deres opfattelse af tilværelsen.
Måneden i kibbutzen gav de to studerende en masse oplevelser ud over et indblik i de unges liv, men samtidig var det også hårdt arbejde.
"Det er jo mega hårdt at beskære en daddelpalme i 15 meters højde, mens man diskuterer Palæstinas fremtid og samtidig overvejer, om der er mulighed for at tage et godt billede," forklarer Morten.

Reflekterende ungdom

Fotoudstillingen "Civil Field Experience" handler om, hvordan unge Israelere forsøger at få mening med tilværelsen som frivillige i en Kibbutz.
For de unge er det en form for boble, hvor de ikke skal forholde sig til konflikten i området eller med personlige problemer. Derfor har de muligheden for at reflektere over deres liv.
De to studerende har med fotografier og udvalgte citater fra de unge israelere lavet en udstilling, som kan ses hos Kaospiloterne, Mejlgade 35, fra 23. til 28. maj.

Udstillingen

Udstillingen "Civil Field Experience" handler om de unge israelere Nikoline og Morten mødte i daddelplantagen.

null

Publiceret 27 May 2011 07:00