Dennis Schmidt scorede til 2-1 på et flot langskud. (Arkivfoto: JCJ).

Dennis Schmidt scorede til 2-1 på et flot langskud. (Arkivfoto: JCJ).

Rishøj-sejr i målfest

Af
Per Møller

For to uger siden var Rishøj Boldklubs førstehold i 2. Division Vest nærmest "solgt" i bunden af rækken.
Men så kom en hjælpende hånd med en sag med en ikke spilleberettiget spiller i Middelfart - og så lugtede de hvidklædte Rishøj-spillere pludselig ny morgenluft.
Og nu - tre kampe senere - ligger afgørelsen om en fortsat eksietens rent faktisk i egne hænder for Morten Avnskjold og co.
Lørdag eftermiddag vandt Rishøj nemlig en meget vigtig sejr i udekampen mod Varde IF.
I et frygteligt blæse- og regnvejr vandt Rishøj med 5-3 efter føring på 3-1 ved pausen.
- Der stod en strid blæst på langs af banen så holdene havde fordel af vinden i hver sin halvleg - men heldigvis forstod vi bedst at udnytte den, og det er meget vigtigt. For med de resultater der er kommet så afgør vi selv det hele i de tre sidste kampe, siger formand René Unger i telefonen fra det vindomsuste Varde Stadion.
Rishøj fik en drømmestart på opgøret da anfører Morten Avnskjold efter 2 minutter kanonerede et langskud i nettet til 1-0.
Varde fik udlignet efter et kvarter ved Steffen Silberbauer.
Rishøj kom dog hurtigt ovenpå igen da Dennis Schmidt med et langskud - hjulpet af den kraftige medvind - sendte bolden i det ene målhjørne. 3-1 blev det godt otte minutter før pausen da Christian Pedersen headede et indkast fra Dennis Schmidt i nettet.
I anden halvleg, hvor  Rishøj havde den kraftige vind imod sig, kom hjemmeholdet frem til en del gode tilbud men man skulle midtvejs ind i halvlegen før der kom en reducering til 2-3 ved Morten Schmidt. Det var også samme Schmidt der få minutter senere - i det 72. minut - bragte balance i regnskabet.
- Så troede vi alle at kampen var på vippen til at blive tabt, men her viste holdet en enestående vilje og de fik kæmpet sig flot tilbage og med to mål i de sidste ti minutter, først ved Carsten Pedersen og to minutter før tid ved Nicklas Andersen, fik vi hevet den meget vigtige sejr i land, fortæller en glad Rishøj-formand.
René Unger havde store roser til hele holdet, men specielt Christian Pedersen, Morten Avnskjold og Dennis Danry gjorde sig positivt bemærket.
Som nævnt er afgørelsen om en plads i 2. Division næste sæson nu i hænderne på Rishøj-spillerne, der allerede på torsdag den 2. juni - Kr. Himmelfartsdag - kan tage et nyt skridt væk fra nedrykningspladserne, når holdet tager imod en af bejlerne til nedrykning FC Djursland fra Grenå på Køge Stadion. Kampen fløjtes igang kl. 15.00.

null

Publiceret 28 May 2011 17:30