Køge kirke. (Foto: DS).

Køge kirke. (Foto: DS).

Længe søndagsåbent i Køge kirke

Har du lyst til at være frivillig kirkeguide?

Af
Per Møller

Hvornår har du sidst besøgt Køge Kirke? Er det længe siden, fordi kirken aldrig har åbent, når du har tid?
Det kan der nu rodes bod på. Køge Kirke holder altid søndagsåbent med højmesse kl. 10.00, hvor alle er velkomne, men søndag den 5. juni holder kirken særlig længe åbent, af hensyn til de mange turister, som vælger at køre gratis med S-toget.
Der er således åbent i Køge Kirke søndag den 5. juni kl.13.00-16.00.
- Grunden til at man ofte møder en låst dør, når man kommer til Køge Kirke er, at kirken har en høj historisk værdi og indeholder flere specielle ting, som ikke kan ses i andre kirker, ting som nationalmuseet er meget interesseret i. Og det er da også Nationalmuseet, der har bestemt, at kirken ikke må stå åben uden, at der er personale tilstede i kirken til at holde opsyn, fortæller Charlotte Dybdahl Winther, sognepræst Køge Kirke.
Fra menighedsrådets side er man selvfølgelig stolte over, at have en kirke som har nationalmuseets bevågenhed, men menighedsrådet har desværre heller ikke midlerne til, at bemande kirken med personale i ret mange timer om dagen.
Dog arbejder man for tiden i menighedsrådet på, at finde en løsning til hvordan kirken kan være mere åben.
- En af løsningerne kunne være frivillige. Og det er da også netop frivillige, som gør det muligt, at kirken kan holde længere åbent i sommermånederne til gavn for byens borgere og de mange turister som kommer til byen, siger Charlotte Dybdahl Winther.
Åbningstiderne for sommeren ser således ud:
27. juni-12. august: Mandag-fredag kl.10-16.
26. juni–28. august: Søndag kl.12-16.
Tårntur med guide:
27. juni-12. august: Mandag-fredag kl.12-16.
Entré til tårnet: Voksne 10 kr, børn 5 kr.
- Hvis du er en af dem som synes at Køge Kirke burde holde mere åbent, så meld dig som frivillig kirkevagt til sommermånederne hos Susanne Fabritius Tlf. 5665 1483, slutter Charlotte Dybdahl Winther.

Publiceret 29 May 2011 12:00