Aarhus Universitet arbejder også på en iPhone app, så

Aarhus Universitet arbejder også på en iPhone app, så "Chat med en vejleder" kan ordnes direkte fra telefonen.

Aarhus Uni:

Chat med en vejleder

Aarhus Universitet giver dig nu mulighed for at fange en studievejleder på chatten

Af
Søren Bjerg Nielsen

Aarhus Universitet lancerede i sidste uge et nyt tiltag, der skal gøre det lettere og hurtigere for både nuværende og kommende studerende at få taget hul på en samtale med en studievejleder.
"Chat med en vejleder" giver dig alle hverdage mulighed for at hoppe ind på chatten, og få dig en personlig samtale med en vejleder.
"Vi er nødt til at være med der hvor det sner, så vi vil gerne møde de unge på deres egne platforme," fortæller Gitte Pedersen Viftrup, leder af information og vejledning på Aarhus Universitet, "men der gælder de samme regler på chatten som ved normale samtaler. Der er fuld fortrolighed, og det foregår i et lukket rum," fastslår hun.
Chatten er åben alle hverdage fra 10.00 til 14.00, mens der tirsdag og torsdag også vil være mulighed for at chatte fra 20.00 til 22.00.
"Det er nyt i det hele taget at have så sent åbent, men når vi har spurgt studerende, så er det på de tidspunkter de er på, og de har mere ro til at have sådan en samtale," forklarer Gitte Pedersen Viftrup.

Mindre formelt

Chatten giver nuværende studerende mulighed for at få information om alt ligefra tilvalgsfag til hvordan man skifter uddannelse, mens kommende studerende får mulighed for at snakke om uddannelsesvalg, studiestart eller noget helt tredje.
"Det er helt okay og helt naturligt at være i tvivl, og så er det kun godt at henvende sig. Mange forældre henvender sig på deres børns vegne når de skal til at starte her, men det er mere uformelt at chatte, så flere af dem vil måske selv tage kontakten," fortæller Gitte Pedersen Viftrup.
Gitte Pedersen Viftrup anbefaler, at hvis det er en meget personlig samtale man har brug for, skal man sende en mail til vejledning@au.dk.
 
"Chat med en vejleder" kan findes på:
www.studieguide.au.dk/chat
Har du brug for mere information, kan du besøge:
www.studieguide.au.dk

Publiceret 30 May 2011 07:00