Anders Stjernholm er kendt fra adskillige TV-progammer. Nu stiller han sig for første gang op i sit eget one man show

Anders Stjernholm er kendt fra adskillige TV-progammer. Nu stiller han sig for første gang op i sit eget one man show "Find Lykken".

Anders Stjernholm vil finde lykken i Aarhus

Komikeren Anders Stjernholm har debut på sit første one man show "Find Lykken" på Gazstation i Aarhus

Af
Søren Bjerg Nielsen

Du kender ham sikkert fra enten Comedy Fight Club, DRs P5000 eller Bingo Banko på TV2. Men i den sidste uges tid har stand up komikeren Anders Stjernholm belejret de aarhusianske open mic nights på lidt af en "studietur".
Tirsdag 31. august skal han nemlig stå på scenen på Gazstation i Aarhus med sit allerførste one man show nogensinde. "Find Lykken" hedder det, og som titlen måske kunne antyde, er det et show med mere på hjerte end pikjokes - selvom der selvfølgelig også er blevet plads til det.
"Når først man skal til at tage penge fra folk, så skal showet også enten være sjovt eller interessant, og gerne begge dele. Det skal have et formål," fortæller Anders Stjernholm, mens han sidder og fact-tjekker sit kommende show. En disciplin han også tidligere har stiftet bekendtskab med, inden comedy-karrieren blev sat i gang for omkring seks år siden.
Anders er nemlig uddannet journalist, men efter at have arbejdet hos Dansk Erhverv, fandt han ud af, at det ikke var ham.

T-shirt og shorts > skjorte og slips

"Det var for meget skjorte og slips, og det var bare mindre mig. Så efter jeg havde arbejdet der et lille år, besluttede jeg, at jeg ville leve af stand up," fortæller Anders Stjernholm, der i sit one man show også vil tage afsæt i sig selv, og sin jagt på lykken.
"Jeg dykker ned i hvorfor jeg lever som jeg gør, og stadig synes det er fedt at jeg som 30-årig går i t-shirt og shorts. Jeg lever lidt til en side, så nogle ville nok kalde det umodent, men eftersom det jo er mit eget valg, så mener jeg jo ikke jeg er det. Så en del af det går sådan set på, at forsvare hvorfor jeg er som jeg er."

"Meld jer ud af folkekirken"

"Find Lykken" bliver for Anders Stjernholm også en måde at få givet sine meninger tilkende. Noget han tidligere ikke har følt han har gjort sig nok indenfor.
"Da jeg startede med comedy ville jeg gerne være revolutionær og rykke ved folks holdninger, men pludselig endte det bare i 'min diller er så lille, at...'-jokes, hvor det kun drejede sig om at det skulle være sjovt. Nu må det også gerne være lidt mere seriøst. Selvom der selvfølgelig også bliver gravet dybt ned i nogle analsex-jokes," fortæller Anders, der generelt gerne vil have flere af sine holdninger ud over scenekanten.
"Hvis nogle af pigerne der kommer til showet, bagefter går ud og mener bryllupper er ligegyldige og melder sig ud af folkekirken, så vil jeg græde af lykke."
"Find Lykken" kan opleves på Gazstation onsdag 31. august klokken 21.30. Dørene åbnes en time før showstart.
Billetprisen er 100 kroner.

Publiceret 30 August 2011 07:00