Nu skal seniorerne til tasterne

Nu skal seniorerne til tasterne

Seniorerne skal på nettet

På fredag den 7. oktober er der landsdækkende Seniorsurf-dag, også i Tønder.

Af
Af René Holm

Dagen vil give ældre, som ikke før har prøvet internettet chancen for at udforske mulighederne på en sjov og tryg måde i selskab med en ven, bekendt eller it-underviser.
I dag foregår mange ting via nettet, hvad enten vi skal ordne banksager, planlægge ferie, dyrke hobby eller blot holde kontakten til familie og venner. For størsteparten af danskerne er internettet og brugen af computer en selvfølge. Men der er også mennesker, for hvem computeren er fremmed og internettet en uoverskuelig størrelse. De ældre udgør en meget stor del af denne gruppe.
Derfor er Ældre Sagen, Ældremobiliseringen, Bibliotekerne og Videnskabsministeriet gået sammen om en Seniorsurf-dag, der skal vise ældre internettets mange muligheder og give dem blod på tanden til selv at surfe videre.
Lokalt holder Datastuen SEA i Skærbæk, Seniorcentret i Tønder, Bredebro Bogcafé, Æ" Træfpunkt i Toftlund, Datastuen Center Royal i Løgumkloster og Tønder Kommunes Biblioteker åbent hus fra 14.00-17.00 fredag d. 7. okt. og de ældre it-nybegyndere er inviteret indenfor til en hyggelig dag i internettets tegn.
Idéen bag Seniorsurf-dagen er, at folk, der i forvejen bruger internettet, og måske allerede bruger de undervisningstilbud, som biblioteker, datastuer og andre har, viser en ven eller bekendt rundt i det digitale univers. Det gør man ved i fællesskab at tage på en sjov digital skattejagt, hvor man enkelt og overskueligt kan udforske internettets mange fordele og muligheder. I skattejagten bliver der trukket lod om flere flotte præmier.
Erfaringerne fra Ældre Sagens og Ældremobiliseringens datastuer rundt omkring i landet er, at når man først bliver bidt af internettet, så får man hurtigt mod på mere. Seniorsurf-dagen har til formål at give endnu flere chancen for at se mulighederne med it. Det digitale samfund skal være for alle.

Publiceret 01 October 2011 10:00