Adskillige bankansatte er blevet afhørt om millionkuppet på dyrskuet denne sommer. Politiet mangler dog stadig det afgørende spor.

Adskillige bankansatte er blevet afhørt om millionkuppet på dyrskuet denne sommer. Politiet mangler dog stadig det afgørende spor.

Bankfolk i krydsforhør om millionkup på dyrskuet

Politiet venter på, at gerningsmand bruger løs af millionerne

Af
Anette Gundlach

Politiet har afhørt adskillige bankansatte fra Nordea i forbindelse med dyrskuekuppet, der skete først på sommeren i år. Her blev flere millioner kroner stjålet fra en af Nordeas pengecontainere, der skulle forsyne hæveautomater med kontanter under det traditionsrige dyrskue i Roskilde. Vicepolitikommissær Kim Løvkvist fortæller, at politiet har været travlt beskæftiget med at afhøre vidner og mange bankansatte, der har haft noget med pengecontaineren at gøre. Indtil videre mangler politiet dog et endeligt gennembrud i sagen. - Vi venter lidt på, at der er nogen, der melder sig, der kender en, der pludselig er begyndt at bruge usædvanligt mange penge, siger Kim Løvkvist. Heller ikke en dusør på 100.000 kroner betød, at politiet fik særligt mange oplysninger om sagen.

Nøgle til sagen

Der var ingen spor af indbrud på containeren. Og Kim Løvkvist er overbevist om, at tyven eller tyvene havde nøgle til de mange penge. Faktisk havde tyven brug for to nøgler for at komme ind til pengene i containeren. Nøglerne bliver altid opbevaret hos to forskellige ansatte. Og ansvaret for nøglerne går på skift blandt medarbejderne, så ingen ved, hvem, der er nøglebærere denne gang. Derfor har politiet også arbejdet med teorien om, at det var en insider, der begik pengekuppet. Hvis man ved noget om kuppet, kan man ringe til politiet med oplysninger på tlf. 114.

Publiceret 04 October 2011 14:00