Hvis man har lyst til at blive en del af DGI's Verdenshold, så er der nu åbent for ansøgninger til holdet.

Hvis man har lyst til at blive en del af DGI's Verdenshold, så er der nu åbent for ansøgninger til holdet.

DGI åbner for ansøgning til Verdensholdet

DGI har åbnet for ansøgningen til 28 pladser på DGI’s niende Verdenshold. I ti måneder skal holdet rejse jorden rundt med dansk gymnastik - den ultimative drøm for rigtig mange gymnaster i de danske gymnastik foreninger.

Af
-dan

DGI’s Verdenshold – der i Danmark mest er berømt for deres imponerende shows som trækker mere end 200.000 tilskuere til rundt i verden og i Danmark – er for rigtig mange gymnaster den ultimative drøm. Er man en af dem, er det nu, man skal tage chancen. For så kan man være heldige at man til februar kan kalde sig DGI Verdensholdsgymnast 2012-2013. Denne gang venter der personlige og fælles oplevelser i verdenshjørner som Asien, Afrika, Fjernøsten, USA Sydamerika og Europa. Her skal holdet på en 10 måneders intens rejse sammen med en gruppe af gymnaster, som alle får til fælles at være ambassadører for DGI og dansk gymnastik. Selve udtagelsen finder sted i februar i 2012 og holdet er rigtig populært. I 2010 deltog 199 håbefulde gymnaster til udtagelsen. Johannes Bjerre, general manager for DGI’s Verdenshold glæder sig til at se, hvem den næste trup kommer til at bestå af: - Det er et krav at gymnasterne har haft en baggrund i lokale idrætsforeninger som gymnast og gerne som hjælper eller træner. Derudover er de gymnastiske færdigheder og den fysiske form og ikke mindst det sociale det, vi særligt lægger vægt på til selve udtagelsen, siger han. Hummel er ny sponsor for DGI’s Verdenshold. Og for Hummels ejer Christian Stadil klinger de to parters værdier rigtig godt: - Vi ønsker at påvirke verden gennem sport. Det gør DGI’s Verdenshold. Holdet spreder god energi og glæde hos tusindvis af mennesker på tværs af nationer og religioner og de er det ultimative eksempel på, at bevæge sig i retningen af at tænke "we" fremfor "me." For Hummel, er samarbejdet endnu en god mulighed, hvor vi kan kombinere forretning og det at gøre en forskel i verden, siger Christian Stadil.

Ansøgerne

De, der drømmer om en plads på holdet, er unge gymnaster, som har dyrket gymnastik siden de var små. Det er instruktører og hjælpere i danske idrætsforeninger. Til februar skal det vise sig om springene er skarpe nok og om koreografien sidder i skabet. Men lige så vigtigt om udstrålingen og personligheden vækker opsigt hos dem der bestemmer, hvem der ryger gennem nåleøjet til en rejse jorden rundt med dansk gymnastik og foreningstradition. DGI’s Verdenshold afholder workshops på skoler, universiteter og til sundheds- og idrætsfremmende kampagner verden over. Fordi de vil vise børn, unge og voksne at sport skal være sjovt, for alle, gennem hele livet. Ansøgningsfrist er den 19. november. Inden udtagelsen skal gymnasterne deltage i et informationsmøde, som skal informere de håbefulde ansøgere om, hvad det vil sige at være gymnast på DGI’s Verdenshold. Hver gymnast betaler selv 35.000 kroner. DGI’s Verdenshold holder cirka 250 workshops og 150 shows rundt i Verden under en turne.

Publiceret 04 October 2011 12:00