Sporten er måske ikke så stor endnu, men glæden ved at vinde i en lille sportsgren kan også være stor.
Foto: Thomas Markussen

Sporten er måske ikke så stor endnu, men glæden ved at vinde i en lille sportsgren kan også være stor. Foto: Thomas Markussen

Danmarks bedste luftguitarist kommer fra Kolding

22-årige Ephraim Noer skal repræsentere Danmark ved VM i Luftguitar i Finland.

Danselæreren Ephraim Noer med kunstnernavnet "The Fame Flame" fra Kolding rendte med titlen som landets bedste luftguitarist, da der for nyligt blev afholdt "DM I Luftguitar 2011" i Vejle. Til sommer skal han repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i Finland.
Det var en svedig men smilende koldingenser, der sent på aftenen kunne kalde sig officiel Danmarksmester i luftguitar. Ephraim Noer er bare 22 år gammel og studerende men arbejder samtidig som danselærer på en efterskole. En beskæftigelse der tilsyneladende har forsynet ham med det, der skal til, for at vinde danmarksmesterskabet i luftguitar ganske overlegent.
Konkurrencen er bygget op i to blokke, hvor de ti bedste luftguitarister i Danmark først optræder i et minut til eget sangvalg og derefter improviserer til et nummer valgt af Dansk Luftguitar Liga, som sammen med virksomheden Idéfabrikken står for det store show. Finalisterne har kvalificeret sig til mesterskabet online, samt ved åbne auditions rundt i hele landet, når luftguitarbussen har været på tourné.
- Ephraim har, hvad der skal til, og vi er meget stolte over at kunne sende ham afsted til Finland til sommer. Hans udstråling og energi er for vild, og vi tror på, at man med mere fokus på luftguitarsporten generelt og flere rockstars af Ephraims kaliber på sigt kan få verdensmesterskabet til Danmark, udtaler Preben Steen Nielsen, som er projektkoordinator på DM I Luftguitar.
Skulle man selv få lyst til at stille op til næste års mesterskab, kan man holde sig ajour på dmiluftguitar.dk samt på facebook.

Den 22-årige koldingenser vandt DM i Luftguitar, der blev afviklet i Vejle for nyligt.
Foto: Thomas Markussen

Den 22-årige koldingenser vandt DM i Luftguitar, der blev afviklet i Vejle for nyligt. Foto: Thomas Markussen

Publiceret 04 October 2011 11:00