To ud af tre af Roskildes storkeunger er fløjet i el-døden.

To ud af tre af Roskildes storkeunger er fløjet i el-døden.

Fløj direkte i døden

Roskilde har nu kun en ud af tre storke-unger tilbage fra årets store kuld

Af
Anette Gundlach

Hvis man tror på den om storken, er der risiko for, at børnetallet er stærkt dalende i Roskilde. Da flere af storkeungerne er fløjet i døden i år.

Kommunen har nu kun to ud af de tre storkeunger tilbage, som blev udklækket i sommers. Da to af ungerne har lidt el-døden ved at flyve direkte ind i nogle af de mange højspændingsledninger rundt omkring i landet.
Denne gang var det storken Odins tur. Den var så uheldig at flyve ind i de dræbende ledninger, da den havde forladt reden og var klar til at trække syd på. Den blev fundet i Næstved meddeler Zoologisk Museums ringmærkningscentral.
I slutningen af juli omkom den eneste pige-ungstork i storkefamilien i Gundsølille. Dengang var det Freja der led el-døden, da den fløj mod nogle højspændingsledninger ved Stenløse.
Hermed har kun en enkelt ungstork fra kuldet i år overlevet. Det er Thor, der nu er trukket videre.

På træk

Både Odin og Thor var ellers trukket bort fra reden, men begge storke har gjort et længere ophold på Sydsjælland, hvor de har hygget sig med to andre storke fra Skåne. Dette skulle desværre vise sig at være skæbnesvangert for den ene af storkene.
Det betyder, at der nu kun er ungen Thor tilbage ud af årets kuld. Den er til gengæld trukket videre.
Ungernes forældre Ida og Emil opholder sig stadig ved reden i Gundsølille. De har aldrig været på træk og kommer det nok heller aldrig, da de er opdrætsstorke.

ag@roskildeavis.dk

Publiceret 04 October 2011 11:30