Anja Håskjold Christensen rykker ud med saksen i Fredericia og Middelfart, når du ringer på 52 39 39 00.

Anja Håskjold Christensen rykker ud med saksen i Fredericia og Middelfart, når du ringer på 52 39 39 00.

Frisør på farten

26-årige Anja fra Middelfart er frisør. Men ikke en helt almindelig en af slagsen. Hun er mobilfrisør.

Af
Lars Saugbjerg

Det er lige noget for den travle børnefamilie, for den gangbeværede eller for dem, der bare ikke gider gå hen i en salon. Slå på tråden, og Anja Håskjold Christensen står klar med frisørgrejet på din hjemmeadresse.
Den 26-årige frisør og iværksætter står bag AHC Mobilfrisør, der startede op den 1. september.
- Det eneste jeg har fortrudt. er at jeg ikke har gjort det noget før, siger Anja med et smil.
- Det er sjovt at besøge folk. Kunderne er trygge i deres egne rammer, snakker godt og er meget imødekomne. Tidsmæssigt er det heller ikke så firkantet, siger hun.
Netop tiden er en vigtig faktor for Anja Håskjold Christensen.
- Jeg har arbejdet på en del saloner. En halv times klip, ud med kunden og ind med den næste. Det er ikke tilfredsstillende. Så nu er jeg min egen - en klipning tager den tid den tager.

Stylistarbejde

Anja Håskjold Christensen, der har den 4-årige frisøruddannelse, havde naturligvis sommerfugle i maven inden hun sprang ud som selvstændig.
- Men frisørmesterforeningen oplyste, at der var mangel på mobilfrisører, så jeg tænkte: Jeg tager chancen...
Kundekredsen vokser støt, og den er slet ikke så forskellig fra salonernes. Anja rykker ud til alle, unge og ældre, dem midt imellem - og også til bruden eller konfirmanden, der skal gøres klar til fest i weekenden.
- Jeg arbejder også med stylistarbejde i København. Fx har jeg lige sat hår og lagt makeup i forbindelse med optagelse af en musikvideo, så jeg favner vidt...
Frisørbilen er en salon på hjul fyldt med blandt andet vaskesjal, stol, farver, div. produkter og naturligvis rengøringsudstyr.
- Oftest er det i badeværelset klipningen foregår, og jeg gør selvfølgelig rent efter den, siger Anja Håskjold Christensen, der håber, at AHC Mobilfrisør bliver springbrættet til egen salon.
- Men får jeg på et tidspunkt egen salon, skal den helt sikkert kombineres med det mobile. Det vil jeg ikke undvære.

Publiceret 04 October 2011 07:00