Kim Brohus og Marianne Bruun Kristiansen mødte mange interesserede. Blandt andet disse unge piger.

Kim Brohus og Marianne Bruun Kristiansen mødte mange interesserede. Blandt andet disse unge piger.

Marianne var hjemløs for en dag

2011 er europæisk år for frivilligt arbejde. Det markerer Frivillighuset Varde på flere måder. Blandt andet deltager huset i et landsdækkende projekt, hvor kommunalpolitikere tilbydes praktik i den frivillige verden.

Af
Kim Schou

Der var 10 praktikpladser slået op og det blev til otte matchninger. - Jeg synes, det er flot og en rigtig god tilslutning. Det er en af de bedste tilslutninger i Region Syddanmark. Stor tak til såvel foreninger som politikere, fortæller Lisbeth Bjørn Søgaard, leder af Frivillighuset Varde. Praktikken fandt sted i sidste uge, og kommunalpolitiker Marianne Bruun Kristiansen var matchet med Kim Brohus fra Sand West. Deres opgave var at sælge hjemløseavisen Hus Forbi. - Vi fik solgt 25 aviser, hvilket er halvdelen af de aviser, Kim skulle sælge på en hel måned. - Det endte faktisk med at gå rigtig godt med at sælge Hus Forbi. Vi var færdige kl. 15, og folk havde også været søde til at give drikkepenge, fortæller Marianne Bruun Kristiansen. Selvom det gik godt, blev Marianne Bruun Kristiansen dog også overrasket. - Det overraskede mig, at der faktisk var nogen, som ikke vidste hvad Hus Forbi er. Derfor er det endnu vigtigere at der bliver sat mere fokus på problemet, fortæller hun.  

Spændende projekt

Marianne Bruun Kristiansen fik hørt en del til, hvad det vil sige at være hjemløs. - Jeg fik faktisk også tilbuddet om at være hjemløs for et døgn til foråret eller næste sommer, hvilket kunne være meget spændende at prøve, fortæller Marianne, som også nåede at blive påvirket. - En af de ting, som påvirkede mig mest, var hvordan de nogen gange var nødt til at spise mad fra skraldespande for at overleve! - Og at det faktisk var meget grænseoverskridende, at stå med Hus Forbi i hånden, og folk så troede at jeg var hjemløs. Men heldigvis var der mange som smilte og tog godt imod os, fortæller Marianne Bruun Kristiansen.  

Kim har selv været hjemløs

Kim Brohus fra Sand West har længe kæmpet for at få avisen til Vestjylland. - Nu hjælper jeg den i gang, men på sigt skal vi have nogle til at sælge avisen. Og for hver avis man sælger, er der otte kroner til sælgeren. En hurtig hovedregning fortæller, at med fire solgte aviser pr. dag, så har man til et måltid mad. Som tidligere hjemløs havde Kim Brohus også ideer til, hvad der kan gøre bedre fra kommunens side. - Varde skulle have et "drikkeskur", og så skulle der være bedre støtte til at fastholde folk i egen bolig. Det kunne kommunen bedre styre, hvis man ville modregne huslejen fra bistanden, sådan at huslejen bliver betalt, idet der ellers ville være risiko for, at beløbet ville blive drukket op og en del af kontanthjælpsmodtagernes aktivering (de med relateret problemer) kunne være at sælge Hus Forbi. - De to sidste to ting vil jeg gerne have undersøgt nemmere. Borgere med de relaterede problemer vil have godt af, at komme i en form for aktivering, hvor de lærer andre med samme problemer at kende. Sådan at de sammen kan komme videre i deres liv og få nye mål, fortæller Marianne Bruun Kristiansen. - Dagen var rigtig lærerig, og jeg håber, at alle i Varde vil tage sig godt af de kommende Hus Forbi sælgere, slutter Marianne Bruun Kristiansen.

Publiceret 04 October 2011 08:00