Målmand Tommy Ladefoged havde sin store andel i sejren.

Målmand Tommy Ladefoged havde sin store andel i sejren.

Sejr i topkamp

Om det var det fine sommervejr på en oktoberlørdag, eller kampens status af et topopgør skal være usagt, men i hvert fald leverede Varde IF og Næsby et brag af en fodboldkamp, da de to hold tørnede sammen på Varde stadion.

Af
nen

På forhånd var kampen imødeset med stor spænding, da begge hold i øjeblikket er flot spillende. Næsby, som jo er førende i 2. division, og havde en flot sejr i bagagen i landspokalturneringen, var små favoritter. Men hjemmeholdet var taktisk særdeles velforberedte og løb på banen med stor gejst og kampvilje. Og det blev da også en af de bedste og mest intense kampe der længe er set på Varde stadion. Hjemmeholdet kom bedst fra start, da Morten Eggert kunne bringe Varde foran efter et flot oplæg af Morten Schmidt, der var løbet fra et lidt tungt fynsk forsvar. Samme Morten Eggert havde kort efter en kæmpechance for at bringe Varde yderligere foran, men desværre var marginalerne ikke med de hvide denne gang. I stedet kom Næsby længere frem på banen, men netop den situation havde hjemmeholdet trænet i og forberedt sig på, og ud fra en stærk defensiv og en hårdtarbejdende midtbane var Varde egentlig farligst i omstillingsspillet. I første halvlegs sidste minut var Næsby tæt på udligning, men efter noget klumpspil, hvor bolden bl.a. blev reddet på målstregen, kunne man gå til pausen med en føring på 1-0.

2. halvleg

I anden halvleg fortsatte den tætte og intense kamp om hver eneste bold, med fodbold, der i perioder var af meget høj kvalitet. Gæsterne fra Næsby pressede mest på, men det var Varde der fik de største chancer, da man konstant var farlig på kontraløbene. Bl.a. havde Vardes topscorer Morten Schmidt et par store chancer, men også Næsby kom til sine chancer. De fleste blev dog afværget af en storspillende Varde-keeper Tommy Ladefoged, der viste stor ro og sikker indgriben i kampens sidste hektiske minutter. Og det blev nogle meget hektiske minutter til sidst, hvor dommer Reno Hurt virkelig kom på arbejde, men efter 5 minutters overtid kunne han til hjemmeholdet og de 200 tilskueres store tilfredshed fløjte opgøret af. Med sejren er Varde virkelig med i topkampen i 2. division vest, og som holdet spiller i øjeblikket, er det da også fuld fortjent, at man skal regnes med, når der tales om en topplacering. Næste kamp bliver ude mod Lindholm.

Publiceret 04 October 2011 12:00