Brødrene Jacob og Frans Avlund ramte plet, da de lancerede firmaets første app op til folketingsvalget.

Brødrene Jacob og Frans Avlund ramte plet, da de lancerede firmaets første app op til folketingsvalget.

Birkerød-firma hitter med kloge apps

Af
Helle Christoffersen

Det nystartede softwarefirma Siblingsoft med adresse i Birkerød ramte plet i første forsøg, da de lancerede deres nye app til folketingsvalget.
Flere end 100.000 mennesker ville nemlig gerne være klogere på partiernes holdninger til forskellige aktuelle spørgsmål, og de valgte at downloade den gratis app: Valg 2011 på deres mobiltelefon eller Ipad.

Den store interesse kom noget bag på de to brødre, Jacob og Frans Avlund, der står bag Siblingsoft.

"Det havde vi overhovedet ikke regnet med. Et forsigtigt skøn fra vores side var 20.000 downloads," fortæller Jacob Avlund.

Kender markedet

Selv om det er sjældent at et helt nyt firma rammer markedet så præcist og vellykket, så er der kun til dels held indblandet. Brødrene har nemlig begge en solid viden og uddannelse inden for software, it og mobilmarkedet.

"Vores første app skulle gerne demonstrere, at vi kan matche de eksisterende spillere på markedet, at vi kan vores kram, og at vi forstår hele økosystemet omkring apps, fx at sikre rent teknisk at de kan deles hurtigt via de sociale medier som facebook," fortæller Jacob Avlund.

Apps med mening

At det netop var en oplysende app, der blev lanceret som den første, er ikke tilfældigt.
Jacob Avlund var irriteret over, at valgkampen var præget af personfnidder og blandede signaler. Han savnede et sted, hvor man hurtigt og overskueligt kunne se partiernes holdninger til vigtige spørgsmål. Det gav ideen til valg-app'en.

Brødrenes fremtidige forretningsfokus vil også være oplysning og uddannelse, som de begge interesserer sig for.

Vælger selv

"Vi kan tillade os at være selektive, når vi tager opgaver ind. Min bror driver i forvejen sin egen virksomhed og jeg arbejder blandt andet som underviser, så vi er ikke tvunget til at tage alt muligt, men kan forfølge det, vi synes er sjovt," understreger Jacob Avlund.
Han røber også, at investeringen i den gratis app allerede har kastet en række nye henvendelse og flere konkrete opgaver af sig.


SIBLINGSOFT:
Siblingsoft er et lille softwarefirma, der har specialiseret sig i at lave apps til Apples iOS (iPhone, iPod Touch, iPad) og Google's Android

Bag firmaet står brødrene Frans og Jacob Avlund, og de er ikke typiske iværksættere. De har minimeret de økonomiske udgifter, og har derfor råd til at vælge opgaver og planlægge langsigtet.

De behøver ikke tjene penge på virksomheden det første år, og deler lokaler med Frans Avlunds virksomhed, der også rummer hustruens coaching-virksomhed.

De har begge mange års erfaring med it, programmering og mobilmarkedet, og kan se en fremtid i apps.

Begge har job sideløbende med opstarten af Siblingsoft. Frans som selvstændig og Jacob som underviser. Jacob har desuden tidligere drevet virksomhed, mens han studerede, så regler og administration var ikke en barriere.

Drømmen er at ramme et produkt, der kan generere en fast, løbende indtægt. Ind til det sker, påtager de sig udvalgte opgaver for større, gerne offentlige kunder inden for uddannelse og oplysning.

Publiceret 13 October 2011 08:00