Keramikskulptur afsløres ved Vejen Idrætscenter

Den 28. oktober afslører Borgmester Egon Frær byens nye kunstværk

Vejen Idrætscenter har været igennem en omfattende ombygning og er kendt over det ganske land for sine topmoderne idrætsfaciliteter.
Nu får idrætscenteret også et kunstnerisk vartegn i form af en keramikskulptur, der kommer til at stå foran centret ud mod parkeringspladsen.

Skulpturen bliver afsløret fredag den 28. oktober kl. 12, og denne handling udføres af borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Der vil desuden være taler af blandt andet Annette Østerby, der repræsenterer Statens Kunstfond, som har bevilget kunstværket, og kunstneren Peter Carlsen vil sige et par ord om opgaven med at udforme værket.

Alle er velkomne, og Vejen Idrætscenter er vært for et mindre traktement.
- Efter ombygningen af Vejen Idrætscenter manglede der noget kunst til at bryde facaden og lede tankerne hen på andet end idræt og motion. Det var baggrunden for, at vi henvendte os med en ansøgning til Statens Kunstfond, der støtter kunst i det offentlige rum. Vi håber, at skulpturen vil gøre Vejen Idrætscenter kendt for andet end sine gode idrætsfaciliteter, fortæller Peter Bredsten, der er formand for det udvalg, der har stået for at skaffe kunst til Vejen Idrætscenter.

Modstandsdygtig kunst

Statens Kunstfond udpegede kunstneren Peter Carlsen til at udforme kunstværket. Peter Carlsen sidder i Vejen Kunstmuseums bestyrelse og kender derfor til byen og den kunst, der allerede findes her. En kunst, som ikke mindst bysbarnet - billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen, der også var keramiker - har bidraget markant til. Den nye keramikskulptur ved Vejen Idrætscenter skal således ses som en reference til Niels Hansen Jacobsen.
Skulpturen er brændt på Tommerup Keramiske Værksted ved 1100-1200 grader, hvilket gør den hård som beton og dermed modstandsdygtig over for vejr og vind.

Publiceret 13 October 2011 09:45