På onsdagens byrådsmøde blev den nye beskæftigelsesplan vedtaget.

På onsdagens byrådsmøde blev den nye beskæftigelsesplan vedtaget.

Ny beskæftigelsesplan er vedtaget

På byrådsmødet onsdag aften vedtog Byrådet den nye beskæftigelsesplan.
Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Henrik Vallø er yderst tilfreds med, at det kunne ske på en baggrund, hvor Esbjerg Kommune har gode resultater med den gældende beskæftigelsesplan:
- Beskæftigelsesregion Syddanmark kigger os løbende over skulderen for at se, om vi gør vores arbejde godt nok. De konstaterer, at Esbjerg Kommune klarer sig godt på alle de fire mål, som er udstukket af Beskæftigelsesministeren.
De fire mål, som Henrik Vallø omtaler, er at få de ledige hurtigt i arbejde, at så få personer som muligt ender på permanent, offentlig forsørgelse, at få de unge i arbejde eller uddannelse samt at få indvandrere i job.
- På alle områder ligger Esbjerg i den pæne ende, når Beskæftigelsesregionen sammenligner os med andre kommuner, konstaterer formanden og tilføjer:
- Det lover godt for den kommende beskæftigelsesplan, at vi allerede nu har gode resultater, for det er de samme udfordringer, vi skal arbejde med i 2012-2013. I Arbejdsmarkedsudvalget er vi særligt optagede af, at de unge skal have en god start på arbejdslivet. Det er utroligt vigtigt for den unge selv og for samfundet, at så mange som muligt tager en uddannelse. Det vil i de kommende år være vores vigtigste pejlemærke, siger Henrik Vallø.

Publiceret 13 October 2011 12:00