Mød Birgithe Kosovic i Ishøj Kultur Café 26. oktober. Pr-foto.

Mød Birgithe Kosovic i Ishøj Kultur Café 26. oktober. Pr-foto.

På opdagelse i ”Det dobbelte land”

Den dansk-jugoslaviske forfatter Birgithe Kosovic fortæller onsdag den 26. oktober om sin roman "Det dobbelte land", der vandt Weekendavisens Litteraturpris i 2010

Ishøj Bibliotek inviterer onsdag den 26. oktober klokken 19.30 til et foredrag for de litterært og historisk interesserede. Forfatter Birgithe Kosovic besøger Ishøj Kultur Café, hvor hun vil fortælle om sin roman ”Det dobbelte land”, der i 2010 vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010 og i 2011 blev nomineret til Danmarks Radios Romanpris.

En roman om krig og splittelse
”Det dobbelte land” udspiller sig i Jugoslavien og er baseret på autentiske historier fra Birgithe Kosovics egen familie. Den er samtidig en psykologisk skildring med Jugoslaviens historie som bagtæppe, og handlingen kan kort opsummeres til følgende:

Da krigen bryder ud i starten af 90'erne, bliver den gamle partisekretær Milovan Kosovic indhentet af sin fortid. Han efterlader sin familie i Kroatien, hvor krigen raser, og flygter ind i Hercegovinas bjerge. Her forfølges han af tanker om, hvordan han har svigtet ikke alene alle sine nærmeste i sin kamp for at blive til den mand, han ville være men også ødelagt sig selv. Han spørger nu sig selv, om han kan ændre på sit liv ved at træffe en sidste afgørende beslutning, som kan koste ham livet.

En meget vellykket roman
”Det dobbelte land” vandt ikke alene Weekendavisens Litteraturpris. Bogen fik også meget flotte anmeldelser ved udgivelsen. En ”fremragende roman om krig og splittelse" skrev samme avis, "fortalt med stor indlevelse og indsigt", stod der i anmeldelsen fra Information, mens Politiken brugte ordene "klogt, indfølende og chokagtigt præcist". Jyllands-Posten kaldte den "en meget vellykket roman", mens Kristelig Dagblad dengang skrev, at den var "fremragende og ligefrem rystende". Der er derfor alt mulig grund til at opleve foredraget med Birgithe Kosovic.

Ishøj Bibliotek udleverer gratis billetter til foredraget.

null

Publiceret 13 October 2011 13:23