Røde Kors i Ølby Centret hvorfra uddelingen vil finde sted den 18. december. (Foto: JCJ).

Røde Kors i Ølby Centret hvorfra uddelingen vil finde sted den 18. december. (Foto: JCJ).

Røde Kors deler igen julehjælpepakker ud

JULEHJÆLP: Den lokale afdeling af Dansk Røde Kors har igen i år valgt yderligere øge muligheden for hjælp til julen til de der trænger mest.
Sidste år modtog afdelingen 57 ansøgninger om en julehjælpepakker, og kunne kun lige akkurat imødekomme behovet.
Det er afdelingens klare indtryk, at dette behov fortsat er til stede, og grundet finanskrise og stigende arbejdsløshed fortsat stigende.
Dette blandt andet understøttet af en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd der viser, andelen af marginaliserede familier i Danmark er steget med 6.700 personer – alene i andet kvartal af 2011.
Man har derfor i 2011 målsat sig at kunne uddele ikke under 75 julehjælpepakker til værdigt trængende ansøgere.

Hjælp til arbejdet er afgørende

Arbejdet med at sikre det økonomiske fundament for uddelingen går nu for alvor i gang.
- Det er meget vigtigt for os i arbejdet med at finansiere hjælpepakkerne, at midlerne til disse ikke, i unødigt omfang, bliver taget fra andre af afdelingens projekter for nødlidende i ind- og udland, fortæller aktivitetsleder Rasmus Berg.
- Vi har derfor fortsat  brug for det lokale erhvervs og foreningsliv for at  kunne løfte opgaven. I denne forbindelse er det vigtigt for os at fremhæve, at uden stor forståelse og velvilje fra sponsorer går det ikke, fortsætter Rasmus Berg.
Indtil videre har adskillige virksomheder og foreninger ønsket at støtte projektet, heriblandt Super Brugsen Bjæverskov, Køge Kommune, HB Køge, EQ10, Køgespejderne, Junckers, Expert, Aktiv Fritid, Babysam, Spar Nord, Change, Lørdags-Avisen,Handelsbanken, Femilet, Køge Onsdag, Dagbladet, Tømrermester KB Mortensen samt Sct. Georgsgilderne.
- Trods denne store og flotte tilslutning er vi fortsat kun cirka  halvvejs mod mål, siger Rasmus Berg der uddyber at Røde Kors naturligvis håber på samme store velvilje nu hvor slutspurten sættes ind.  
Pakkerne vil indeholde varerne til en normalt god juleaften – d.v.s. middagen alt inklusive, ris a'la mande, vin, sodavand, knas og godter, samt gaver til børn i familierne.
- Det er vigtigt for os, at pakkerne indeholder alt til hvad man kan kalde en basisjuleaften, fortæller Rasmus Berg.
Også i år vil pakkerne indeholde et gavekort på et juletræ, venligt sponseret af Køgespejderne.  

Hvordan gør man

I perioden 7.–20.  november kan man hente og udfylde et ansøgningsskema i Røde Kors' lokale genbrugsbutikker i henholdsvis Køge/Ølby og Borup.
Kun personligt fremmødte vil blive taget i betragtning. Skemaernes oplysninger vil blive lagt til grund for udvælgelsen af, hvem der kommer i betragtning til at modtage en hjælpepakke.
- Da midlerne er begrænsede, forsøger vi at lægge så objektive kriterier til grund for udvælgelsen som overhovedet muligt, fortæller Rasmus Berg.
- Køge kommune bistår os derfor venligt i at vurdere hvor behovet er størst, således at hjælpen kommer de til gode, der trænger mest, slutter Rasmus Berg.
Alle ansøgere vil efterfølgende få telefonisk besked, og pakkerne bliver uddelt søndag den 18. december fra butikken i Ølby.
Ønsker man som privat, forening eller virksomhed at støtte aktiviteten, kan man rette henvendelse til aktivitetsleder Rasmus Berg pr. mail på rasmusberg@live.dk.
pm

Publiceret 13 October 2011 09:00