Kolding Bibliotek lægger lokaler til en såkaldt expat-middag for lokale danskere og udlændinge, der ønsker at lære hinanden lidt bedre at kende.

Kolding Bibliotek lægger lokaler til en såkaldt expat-middag for lokale danskere og udlændinge, der ønsker at lære hinanden lidt bedre at kende.

Ryste sammen middag med akustisk koncert

Kolding Bibliotek inviterer udenlandske borgere og lokale til fællesspisning.

Både expats, et nydansk ord for internationale medarbejdere i lokalområdet, og danskere inviteres på expat-middag med god musik på Kolding Bibliotek torsdag 27. oktober klokken 19.00.
Formålet med arrangementet er at give de to grupper og deres respektive familier mulighed for at mødes. Størstedelen af de expats, der kommer til landet for at arbejde, bo og studere, er meget interesserede i at opbygge sociale netværk med danskere, ligesom de i høj grad også ønsker at tage aktiv del i lokalmiljøet, hvad enten det er gennem sport, mødregrupper, kunstudstillinger eller fælles middage.

20 biblioteker

27. oktober er samtidig Spil Dansk Dagen, og derfor bliver der musik til maden i form af en akustisk koncert med en lokal kunstner.
Spil Dansk Dagen er skabt på initiativ af organisationen Koda i 2001 for at bakke op om dansk musik i al sin bredde og mangfoldighed. På den måde får expat-middagen endnu et kulturelt islæt for de internationale gæster. Arrangementet gennemføres på 20 biblioteker fordelt over hele landet, hvoraf Kolding Bibliotek altså er et af dem.
Deltagelse i expat-middagen er gratis. Alle deltagere skal blot medbringe et åbent sind og en ret, gerne en nationalret, samt drikkelse til en fælles buffet. Man skal tilmelde sig senest 20. oktober til Kolding Bibliotek. Expat Dinners på Spil Dansk Dagen er et samarbejde mellem Expat In Denmark, Newcomers.dk, KODA og parterne bag matchningsportalen Letsmeetin.dk.

Publiceret 13 October 2011 12:00