Lisbet Rosendahl, formand for Udvalget for Kultur og Fritid, er meget tilfreds med udviklingsrådenes arbejde.

Lisbet Rosendahl, formand for Udvalget for Kultur og Fritid, er meget tilfreds med udviklingsrådenes arbejde.

Udviklingsrådene har travlt

- Der er virkelig gang i udviklingsrådene, udtaler Lisbet Rosendahl, formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Udviklingsrådene har efterhånden været i gang i 5 år nu, og vi er stolte over det gode samarbejde vi har med dem.

Af
Kim Schou

Byrådet mødes med udviklingsrådene to gange årligt, og næste møde er fastsat til 3. november, hvor deltagerne skal arbejde med Varde Kommunes forslag til Planstrategi 2012. - Vi sætter stor pris på de input, lokalsamfundene kommer med til vores forslag, der jo får betydning for det område, de bor og virker i, fortæller Lisbet Rosendahl. Fælles Udviklingsrådet – FUR – som det kaldes i daglig tale har netop haft møde med lokalsamfundskonsulent, Hanne Jespersen. De ni Udviklingsråd arbejder meget forskelligt, men det er en styrke i lokalsamfundsudviklingen i Varde Kommune. - Varde Opland har lige haft repræsentanter med i et projekt ”Aktive ildsjæle i Norden”, hvor de har været til møde på Island, Færøerne og senest i Norge. Fantastisk at få udbredt kendskabet til det arbejde, de frivillige ildsjæle gør i vores kommune, til de andre nordiske lande, siger Lisbet Rosendahl. Og det er ikke kun Varde Opland, der kommer ud over landets grænser. Varde Bys udviklingsråd og Helle Øst har i fællesskab deltaget i tre ugers EU projekt for seniorer i Barcelona. Der var tale om et genvisit efter seks repræsentanter fra Barcelona besøgte Varde Kommunes udviklingsråd i juni måned. Formålet har været at sætte fokus på det frivillige arbejde, som bliver udført i foreninger i Danmark. Et arbejde, der stort set er ukendt i Spanien.

Maratonløb næste år

- Vi kan også inden for egne rammer. Udviklingsrådet Helle Øst er i færd med at planlægge et maratonløb, der skal løbe af stablen den 7. oktober 2012. Måske bliver det ikke helt et Berlin Maraton første gang, men udviklingsrådet sætter alle sejl til, at det bliver et flot arrangement på den nye maraton-rute. Løbeskoene er fundet frem, og de er i færd med at få kridtet banen op, siger Lisbet Rosendahl. Varde Kommune har i oktober måned lanceret den nye hjemmeside, hvor man fremover kan finde udviklingsrådene under ”Demokrati og Politik”. Web-redaktørerne fra de ni udviklingsråd har for nylig været på kursus i redigering af deres egne hjemmesider. - Og som noget helt nyt, har vi indført muligheden for, at hvert udviklingsråd én gang i måneden, kan få en annonce med på Varde Kommunes informationssider, hvor de kort kan fortælle borgerne om, hvad der sker hos dem. Det er et led i synliggørelsen af udviklingsrådene i Varde Kommune. På hjemmesiderne kan borgerne følge med i, hvad der rører sig i de enkelte udviklingsråd, hvem der sidder i bestyrelserne og blandt andet finde referater fra møderne, slutter Lisbet Rosendahl.

Publiceret 13 October 2011 09:00