Narko-kokke fik 16 års fængsel i Roskilde

I et narkolaboratorium i Herringløse har to nordsjællandske mænd brygget og solgt over 200 kg kokain og amfetamin. De fik straffen i dag

Der gik et sus gennem vennerne til de to dømte narkomænd. Mange af dem havde taget plads, da der skulle afsiges dom i en af danmarkshistoriens største narkosager. Men flere blev alligevel chokeret, da de hørte straffen på 16 år.
- Lige nu kunne jeg gå ud og skyde nogen, og jeg ville få mindre. Det er hul i hovedet, sagde den ene af støtterne på tilskuerrækkerne, da dommen var afsagt.

Men selvom 16 år er det højeste, der gives i denne slags sager, så havde anklager Sune Ploug forsøgt at sprænge strafferamme ved at bruge en ny bestemmelse, hvor man kan gange straffen med 1,5.

Den del var forsvarene til de to dømte, KP og SM, dog stærkt uenige i. De valgte straks at anke dommen til landsretten med krav om frifindelse.

- Det kommer ikke bag på os, for der er ikke rigtigt noget at tabe, sagde dommeren, mens hun førte begæringen til protokols.
De to mænd havde ifølge anklagerne solgt ikke mindre en 200 kg amfetamin og kokain over en periode på to år. Det var dog ikke al narkoen, som var blevet beslaglagt.

Resten blev beregnet ud fra, hvor meget fyldstof, som de to tiltalte havde købt i form af kartoffelmel og billig vodka. Forsvarene havde ellers forklaret, at fyldstofferne var købt til KP og SM's restaurant, som ligger i Nordsjælland.

Under ransagning af deres hemmelige laboratorium i et depot på Rytterkær i Herringløse fandt politiet desuden semiautomatiske haglgeværer, og da de anholdt SM og KP blev der blandt andet fundet falske pas.

Sagen havnede hurtigt i de landsdækkende mediers søgelys, fordi Tine Røgind, tidligere TV-vært på Kanal 5, også fik en dom i sagen. Hun var kæreste med SM, og hun blev selv dømt for at smugle beskeder ud, mens han sad varetægtsfængslet.

Publiceret 14 October 2011 10:30