(arkivfoto: Erling J.)

(arkivfoto: Erling J.)

Guldbagerkup i Roskilde:

16-årig pistol-røver fældet af DNA

16-årig røver blev fældet af DNA på et skod efter at han røvede Guldbageren på Holbækvej i Roskilde. - Jeg er så vred på ham. Sådan en idiot, sagde Karina Kristoffersen, da hun oplevede ekspedientens og moderens værste mareridt. At blive truet med en livagtig pistol under et røveri, da hun havde sin datter med på arbejde.

Røveriet skete, da en maskeret knægt marcherede ind i Guldbageren på Holbækvej på en højlys søndag eftermiddag. Han slap af sted med kassebeholdningen. Men nu skal den formodede røver, der dengang var blot 16 år, for Retten i Roskilde, hvor han er anklaget for røveriet.

Bagerjomfru, Karina Kristoffersen fortalte bagefter, om den meget ubehagelige oplevelse til Roskilde Avis. Hendes datter havde set røveren gå over gaden, og nåede at gemme sig i kælderen. Men både Karina Kristoffersen og den 15-årige bagerjomfru måtte høre de hårde sætninger:

- Dette er et røveri! Jeg skal have pengene.
Karina Kristoffersen havde derfor ikke meget medfølelse tilovers for gerningsmanden, da hun talte med Roskilde Avis. Også selvom hans unge alder, og det faktum, at han blot brugte en splatterpistol, måske kan ses som formildende omstændigheder.

- Han må finde sig et job, hvis han mangler penge. Det var måske en splatterpistol, men det er jo ikke til at vide. Den så jo ret livagtigt ud, sagde hun dengang til Roskilde Avis.

Den anklagede knægt, gik efterfølgende frit omkring i en periode. Politiet ventede nemlig på resultatet af en DNA-prøve, før han i slutningen af august blev varetægtsfængslet på en lukket institution for unge.

Læs hele Karinas historie på linket nedenfor:

Publiceret 11 November 2011 13:30