Arkivleder Birte Broch, Køge Byhistoriske Arkiv. (Arkivfoto).

Arkivleder Birte Broch, Køge Byhistoriske Arkiv. (Arkivfoto).

Birte Broch starter julemærkemarchen

Af
Per Møller

KØGE: Der er igen i år lagt op til en deltagermæssig stor succes, når årets Julemærkemarch afvikles i Køge - med start fra Køge Gymnasium søndag den 4. december mellem kl. 09.00-11.00.
Der er ialt 63 startsteder i Danmark - og Køge har de seneste år gjort sig positivt bemærket som ét af de allerbedst besøgte startsteder. Sidste år kom Køge sågar ind på andenpladsen med 1.072 deltagere. Og Køge Vandrerforening bidrager som regel med masser af deltagere. Sidste år havde den aktive forening samlet 349 deltagere.
Der kan vælges mellem to ruter - 5 eller 10 km. Traditionen tro er Julemærkemarchen i Køge en dag for hele familien med julemusik leveret af Køges spillemænd, lodtrækning om sponsorpræmier o.s.v. Og i år er det arkivleder Birte Broch fra Køge Byhistoriske Arkiv der trykker på startpistolen og sender de mange deltagere afsted på den traditionsrige march, hvorfra overskuddet går til Julemærkehjemmene i Danmark.
- Igen i år ser det ud til at vi får rigtigt mange deltagere. Ihvertfald er der 763der har forudtilmeldt sig og vi ved pr. tradition, at der er mange, der kommer og tilmelder sig ved startstedet på selve dagen, fortæller John Bay Hansen fra Julemrkemarch udvalget i Køge.

Publiceret 01 December 2011 16:15