Trine Kjelstrup - stjernefrø i dansk volleyball for kvinder. (Foto: JCJ).

Trine Kjelstrup - stjernefrø i dansk volleyball for kvinder. (Foto: JCJ).

Drømmer om en karriere i Italien

Volleyballspilleren Trine Noer Kjelstrup blev sidste torsdag kåret til ”Årets Idrætsnavn 2011 i Køge kommune”.

Af
Per Møller

PORTRÆT: For anden gang er en ung, ambitiøs og talentfuld idrætsudøver i Køge kommune blevet hædret.
I 2010 var det svømmeren Kia Hansen – i år var det volleyball spilleren Trine Noer Kjelstrup, der sidste torsdag blev kåret til "Årets Idrætsnavn 2011 i Køge kommune".
Det skete i forbindelse med Køge kommunes årlige hyldest arrangement for alle de idrætsudøvere, der det forløbne år har hentet medaljer og mesterskaber af enhver kaliber hjem til deres klubber og foreninger.
Med hæderen fulgte en check på kr. 15.000 - samt et diplom og en buket blomster.
Ligesom Kia Hansen må Trine Kjelstrup siges at være et fremtidens navn inden for hendes sportsgren – volleyball. Trine Kjelstrup, der fylder 17 år på søndag den 4. december, er et stjernefrø inden for dansk volleyball. Men hun kommer ikke sovende til succesen.
Trine Kjelstrup har spillet volleyball siden hun var 9 år gammel.
- Det var gennem Emma Brix (datter af Køge-træneren Sven Brix, red.) som jeg har gået i folkeskole og nu går på gymnasium sammen med der sammen med min søster, der også spiller volleyball, fik mig lokket med i Rishøj IF Volleyball, der dengang holdt til i Rishøjhallen. Og ja, siden den dag har volleyball haft et helt specielt tag i mig, og jeg har ikke et eneste sekund tænkt tanken om at stoppe igen. Specielt ikke efterhånden som jeg kunne mærke, at det oven i købet var en sportsgren, jeg havde talent for. Og jeg har altid haft det princip at er man gået i gang med noget, har man også bare at fuldføre, fortæller Trine Kjelstrup til Lørdagsavisen.dk.
Siden er Rishøj IF Volleyball og Bjæverskov Volley gået sammen om elitesatsningen Team Køge Volley, som nu har til huse og perfekte faciliteter på Asgård skole i Køge.
Trine Kjelstrup spiller i dag ikke kun på U/18 og U/21 holdene i Team Køge Volley. I sommer blev hun hentet til Brøndby Volley hvor hun spiller med på klubbens mandskab i Volleyligaen. Som én af de få idrætsudøvere i Danmark har hun fået tildelt et dobbelt klubhørsforhold – hvilket bl.a. kan lade sig gøre, fordi Team Køge Volley har "vild card" til at spille i 2. Division.
Det betyder fire ugentlige træningspas – normalt tre i Brøndby og et i Køge. Plus som regel minimum én kamp for en af klubberne...

Erfaring på landshold

Det er ikke kun eliteklubben i Brøndby der har fået øjnene op for stortalentet fra Køge. Også på landsholdsplan er Trine Kjelstrup involveret.
Hun blev som 14-årig hentet ind til U/17 og U/19 landsholdene – for at træne med og dermed få erfaring. Og her i november måned var hun med på det danske U/19 landshold, der på Færøerne vandt guld ved Nordiske Mesterskaber med en finalesejr over værtsnationen.
- Her havde jeg også den ære og store glæde at blive kåret til turneringen bedste angriber, fortæller Trine Kjelstrup.
Og nu er hun desuden inviteret ind til at deltage i træningen omkring A-landsholdet. Hun var således blandt reserverne der skulle stå klar til at springe til, hvis der opstod skader i forbindelse med OL-kvalifikationskampene mod Bosnien – som Danmark besejrede.
Disse udtagelser har giver den 182 cm høje Trine Kjelstrup mod på mere – og hun drømmer om, at fremtiden måske også kan gå hen og kaste et udenlandseventyr af sig.
- Jeg spiller sammen med fire amerikanere i Brøndby, der ind imellem prikker til mig om at komme til USA og spille. Det kunne være en fed oplevelse – men derovre varer turneringen kun godt tre måneder – august til november – og det er lige kort nok. Så kunne Tyskland også komme på tage men allerhelst ville jeg gerne om det kunne lade sig gøre at få en karriere i Italien, der er verdens førende Volleyball-nation, fortæller Trine Kjelstrup, der er i gang med sit andet ud af i alt fire års uddannelse på Køge Gymnasium – hvor de primære fag er biologi og matematik.
Det kræver meget at spille volleyball på topplan og sideløbende sidde på skolebænken – men her er Team Danmark gået ind og støtter op omkring hendes uddannelse.

Travl januar

Inden Trine Kjelstrup kan holde jule- og nytårspause venter der en pokalsemifinale med Brøndby mod Fortuna. Vindes den kamp venter pokalfinalen i Odense i januar måned.
Og januar måned bliver i det hele taget hektisk for den unge køgenser. Udover klubkampe med Brøndby og Køge venter EM-kvalifikationskampe med U/19 landsholdet i Letland, hvor værtsnationen og Cypern er modstanderne.
- Jeg håber og tror at vi kan besejre disse to og få mulighed for at gå videre. Det kunne være dejligt og et plaster på at vi i år var til U/18 i Slovenien i januar og til U/20 i Rusland i maj måned – men begge gange blev slået ud, smiler Trine Kjelstrup, der i januar også har Nordisk Mesterskab for klubhold på programmet. Sammen med Brøndby skal hun en tur til Norge for at møde to norske hold samt danske Holte.
Det skal blive spændende at følge den ambitiøse og meget talentfulde Køge-pige i fremtiden. Måske går drømme om en karriere i Italien i opfyldelse.
Viljen til at nå sine mål har hun. Talentet ligeså.
Så herfra er der kun at sige pøj-pøj.

Publiceret 01 December 2011 16:15