Jess Thorup har haft god grund til at knytte næven dette efterår. Han og resten af holdet har spillet en flot og ikke mindst stabil efterårssæson.

Jess Thorup har haft god grund til at knytte næven dette efterår. Han og resten af holdet har spillet en flot og ikke mindst stabil efterårssæson.

Efterårs-evaluering med Jess Thorup

Jess Thorup & Co. begynder forårssæsonen med ni point ned til Vejle. Vi har taget en snak med cheftræneren om den succesfulde efterårssæson

Af
Rune Weitling

Med Vejles sejr over Randers er efterårssæsonen ovre. Ville du helst have spillet videre, eller er det fint med en pause, Jess Thorup?

- Det er svært at sige. Vi har været inde i god rytme og stime, hvor vi havde en en god fornemmelse, når vi gik på banen, så på den måde ville jeg gerne have spillet videre. Men pausen er nu en gang der, hvor den er, og selv om det er en lang opstart, så er det som træner ok. Der mange ting, man kan arbejde med og øve i opstarten.

Hvordan vil du betegne jeres efterårssæson i 1. division?

- Som fantastisk. Vi kom med en masse nederlag i bagagen og vidste, at det ville blive mentalt svært. Samtidig er 1. divisionen i år vel en af de stærkeste i mange år, så det må betegnes som en super sæson.

I begynder foråret fem point foran Randers og ni point foran Vejle. Hvor tryg gør det dig?

- Det giver et super udgangspunkt, ligesom vi kan finde motivation i netop det her under vintertræningen. Men der bliver kamp til det sidste, og vi har set, at alle kan slå alle, så det bliver ikke nemt. Men det er et godt udgangspunkt, vi har skabt for os selv.

Ser man bort fra de to første kampe, har I vist stor stabilitet. Havde du forventet det?

- Njah, jeg havde håbet på det, vil jeg sige. Men sejre er ganske enkelt den bedste medicin. De giver den selvtillid, der er så vigtig, når man skal opbygge et vinderhold. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan bygge mere på spillemæssigt, men det er en god fornemmelse, jeg har.

Man oplever jo ofte, at spillerne har svært ved at finde motivationen i 1. division, når de kommer fra Superligaen. Det ser ikke ud til at have været tilfældet her i efterårssæsonen. Har dig og teamet arbejdet specielt med det mentale?

- Det har vi. Det har været en vigtig faktor, for spillerne kendte ikke de nye modstandere. Men vi har også haft meget fokus på os selv, så jo, vi har arbejdet en del på det område.

Man spiller, vinder og taber som et hold. Er der alligevel en enkelt eller to, som du vil fremhæve her i efteråret for en speciel indsats?

- Nej, det vil jeg egentlig ikke, for der er mange, som har aktier i den her sæson. Vi har benyttet mange spillere, og de har alle gjort det super. Men det gør mig glad at se, at så mange af vore "egne" spillere har grebet chancen.

Når du nu ikke vil, så prøver jeg. Jakob Ankersen som højre back må betegnes som din "opfindelse", og lige præcis hans præstation på den position kan du vel ikke være utilfreds med?

- Nej, det kan jeg ikke, for Jacob har spillet et super efterår. Jo, jeg havde en idé om, at vi skulle spille med mere offensive backs, og der har Jakob jo sin store force. Han har gode løb med bolden, gode indlæg og så scorer han også sommetider. Så jo, det er jeg naturligvis fint tilfreds med.

Hvis vi vender blikket mod forårssæsonen, så er målet uden tvivl oprykning til Superligaen igen. Hvordan skal den sikres?

- Det skal den igen med stabilitet. Der kommer afgørende mod Randers og Vejle, men det gælder om at være stabil hele foråret. Derfor skal vi også vinde de på papiret nemme kampe, så det kommer til at handle om stabilitet. Og så er en god start afgørende. Vi skal have point og sætte os i respekt med det samme. Spillerne går på ferie den 9. december, og begynder træningen igen den 16. januar.

Publiceret 01 December 2011 13:00