Ud over skærmene er der kommet nye muligheder for forfriskninger, underholdning, nye møbler, farver og lignende. Fotos: Sydvestjysk Sygehus

Ud over skærmene er der kommet nye muligheder for forfriskninger, underholdning, nye møbler, farver og lignende. Fotos: Sydvestjysk Sygehus

Forbedringer til ventende skadestue-patienter

Ventetid er aldrig rar, men det kan ikke helt undgås i en skadestue. Heller ikke på Sydvestjysk Sygehus, og derfor har man arbejdet på at forbedre patienternes ventetid på skadestuen

Af
/rwe

Det er som regel ikke sjovt at vente. Hverken på bussen, pizzaen eller den shoppende kone.

Forestil dig så, at du har brækket armen og sidder i skadestuen, men du aner ikke, hvornår det bliver din tur. Så er det for alvor surt. Det er man udemærket klar over på Sydvestjysk Sygehus. Og nu har man også gjort noget ved det.

Resultatet er blevet et helt nyindrettet venteareal, hvor patienterne kan glæde sig over en række nye muligheder og tilbud. Som noget helt nyt får de ventende patienter mulighed for at få et indblik i hele processen "inde bagved". Det sker på tre storskærme, der viser hele patient- flowet i skadestuen. Så kan du som patient eksempelvis se, at der er tre patienter, der behandles på stuerne og to patienter, der er i røntgen. Hver patient figurerer på skærmen som en "boble" med deres egne initialer i, og boblen flytter sig så rundt, når patienten flytter sig.

Sydvestjysk Sygehus er det første sygehus i Region Syddanmark, der giver patienterne den mulighed, og ledende oversygeplejerske i den fælles akutmodtagelse, Christian Jørgensen, glæder sig til at tage den nye teknik i brug:

- Det giver patienterne en mulighed for at få et indblik i, hvad der foregår i maskinrummet, og vi håber, at det også kan være med til at give en forståelse for, hvorfor der nogle gange er ventetid, siger han.

Må gerne sætte standard

I den nye skadestue - som man håber sætter standarden for fremtidens venteværelser - er der også indrettet specielle zoner for de patienter, der ønsker ro og privatliv, mens de venter, ligesom der er indrettet et helt nyt børnehjørne.

Der er desuden mulighed for at forsyne sig med gratis drikkevarer, og de, der gerne vil have afledt tankerne, kan se på det store saltvandsakvarium, der også er flyttet ind.
Ideen er, at det nye venteareal i skadestuen bliver en slags grundskabelon for alle de nye venteværelser, der skal indrettes, når sygehuset de kommende år udvides med 17.000 nye kvadratmeter.

- Det nye venteareal er første skridt i udviklingen af sygehusets akutte modtagelse, og vi er stolte af, at vores patienter har været med til at sætte dagsordenen. Vi glæder os til at få nogle mere tilfredse patienter, der forhåbentlig ikke vil opleve ventetiden så belastende som tidligere, siger Christian Jørgensen.

Publiceret 01 December 2011 08:00