Hospitalsansatte surfede på Facebook 400.000 gange om måneden

Af
ark

400.000 hits.
Så mange gange klikker ansatte på Hvidovre Hospital sig ind på Facebook pr. måned viser en intern undersøgelse på Hvidovre Hospital.
- Det er svært som medarbejder at forklare, at man påstår at have travlt og dernæst bruger tid på datingsider, siger Torben Mogensen, vicedirektør på Hvidovre Hospital, til Hvidovre Avis.
Nummer et-hitteren er Facebook, nummer to er Google og nummer tre er Dating.dk, når hospitalets ansatte sidder ved internettet.
- Google kan forklares. Den bruger jeg jo selv, hvis jeg skal søge sider i fagligt regi. Facebook kan til dels forklares et stykke hen ad vejen, da nogle bruger Facebook i socialfaglige sammenhænge. Men datingsider er fuldstændig uacceptable, siger Torben Mogensen.
Holder persoanlet ikke pauser, hvor det er tilladt at bruge internettet uden indblanding fra ledelsen?
- En del af tiden på internettet bruges selvfølgelig i personalets pauser, men det er slet ikke interessant for os i denne debat, da resultatet er alt, alt for højt til overhovedet at kunne bortforklares med, hvad man benytter sine pauser til. Dette handler om, hvad vi vil med eksempelvis brugen af Facebook. Vi kunne så let som ingenting lukke for tilgangen - men det ønsker vi ikke...
Så konsekvensen bliver...?
- Konsekvensen for de ansatte bliver lige nu, at vi skal snakke om, hvordan vi håndterer denne situation. Det var ikke et emne for fem år siden. Det er et emne nu, og det må vi konfrontere. Vi har eksempelvis en meget åben politik omkring internettet på nattevagterne, hvor der ikke altid er patienter, der skal tilses, siger Torben Mogensen.
Ekstra Bladet skriver i dag onsdag, at der er brugt 4.000 timer i oktober måned, hvilket svarer til fuldtidsarbejde for 24 ansatte?
- Det er Ekstra Bladets udregninger, og de tal kommer ikke fra vores egen undersøgelse. Vi kan se, at der har været over 400.000 hits alene på Facebook på én måned. Og det er i sig selv rystende, slutter Torben Mogensen.

Publiceret 01 December 2011 11:32