4. december afholder Integrationsrådet informationsmøde om ungdoms-uddannelser (Colourbox).

4. december afholder Integrationsrådet informationsmøde om ungdoms-uddannelser (Colourbox).

Integrationsrådet inviterer til Uddannelses-bazar

Søndag den 4. december kan forældre til to-sprogede høre om ungdomsuddannelser

Nu får de arabisk- og tyrkisk-talende forældre for første gang mulighed for på deres eget modersmål at indhente information om ungdoms-uddannelserne, når Integrationsrådet søndag den 4. december 2011 inviterer til Uddannelses-bazar.

Lokale foreninger støtter op

De lokale tyrkiske og arabiske foreninger støtter op om projektet, som Integrationsrådet har taget initiativ til.

For de fleste forældre er det en udfordring at overskue, hvilke muligheder børnene har, når de skal til at forlade folkeskolen.

Det er vigtige beslutninger

Og for de forældre, der ikke taler eller læser flydende dansk, er det ekstra vanskeligt at hjælpe børnene med den store beslutning:

"Vi mener det er vigtigt, at alle forældre har mulighed for at involvere sig i deres børns uddannelse," siger Begüm Cakmak, der er formand for Integrationsrådet.

"Forældrene skal have mulighed for at hjælpe deres børn med at tage det rette uddannelsesvalg, og jeg tror, de fleste kan sætte sig ind i, at vi gerne vil kommunikere på et sprog vi fuldt og helt behersker, når det handler om noget så vigtigt som vores børns fremtid," siger Integrationsråds-formanden.

Det er baggrunden for, at Integrationsrådet i Helsingør har inviteret til et bredt samarbejde om en uddannelses-bazar.

Vejledere klar med information

Her vil vejledere fortælle på både tyrkisk og arabisk om de forskellige ungdomsuddannelser, om forældrenes mulighed for at støtte de unge og om begrebet uddannelses-parathed.

Der vil desuden være stande, hvor unge og forældre sammen kan møde de lokale uddannelses-institutioner og unge rollemodeller herfra.

Fakta om uddannelses-bazaren

Foreningerne har lagt vægt på, at hele familien kan deltage, og derfor vil der være underholdning for de mindste søskende.

Integrationsrådet samarbejder med Helsingørs Ungdoms- og Kulturforening, Klub Oliven, den Arabiske Kvindeforening, FKF 96 og Al Irchad skolen.

Uddannelses-bazaren foregår på Borupgårdskolen søndag den 4. december mellem klokken 14-17.00Læs hele invitationen her:

Invitationen til Uddannelses-bazaren
   


Kilde: Helsingør Kommune

null

Publiceret 01 December 2011 11:20