(modelfoto: Colourbox)

(modelfoto: Colourbox)

Sagsbehandler fik lussing og blev spyttet på

47-årig overfaldt to i Statsforvaltningen, der arbejder med skilsmisser og samvær med børnene

Af
Af Stefan Petersen

En 47-årig mand var ikke tilfreds på Statsforvaltningen i Algade, da han ikke kunne komme til at tale med en bestemt sagsbehandler, som ikke var på arbejde.

Ved skranken forsøgte to medarbejdere at dysse ham ned,men temperamentet slog gnister.
Den 47-årige mand spyttede på de to medarbejder, smækkede den ene en lussing og opførte sig, så politiet måtte hente ham. Souschef Lene Larsen fra Statsforvaltningen fordømmer al vold mod offentlige ansatte:

- Det er et problem, for vi prøver bare på at passe vores arbejde. Men vi ved jo godt, at det er meget følsomme sager, vi har, siger hun.

Mødte dagen efter

De to medarbejdere, der blev overfaldet, er tilbudt psykologhjælp. De takkede dog begge nej i første omgang og valgte at møde på arbejde dagen efter.

- De har ikke haft lyst til en fridag, men jeg tror også, de har det bedre med at komme tilbage i de vante rammer, siger Lene Larsen.

Det er nu ikke første gang, at bølgerne går højt på Statsforvaltningen. Her behandles sager om samvær med børn, skilsmisser og flere udlændingesager. Så det er ofte folk i krise, der kommer på kontorerne.

- Vi er vant til, at folk råber og skriger. I forhold til det arbejde vi har, så er det faktisk forbavsende, at vi har så få sager, siger Lene Larsen.

Slås indbyrdes

Hun fortæller, at der er et par sager om året, hvor en sagsbehandler bliver overfaldet. Men det sker mindst lige så ofte, at parter i sagerne overfalder hinanden.

Selv om Statsforvaltningen har rutinen i sager, hvor bølgerne går højt, så har den nye episode fået souschefen til at tænke i nye baner.

I forvejen har sagsbehandlerne overfaldsalarmer, og kontorerne bliver indrettet, så det er let at komme ud.
- Måske skal vi have en lukket skranke, så man ikke kan løbe så let om bag den, siger Lene Larsen.

Publiceret 01 December 2011 11:45