Det er ikke et knæfald for kritikken, at festivalen sætter Björk på plakaten.

Det er ikke et knæfald for kritikken, at festivalen sætter Björk på plakaten.

Seks gange med Björk

Festivalen har endnu ikke Springsteen på kontrakt

Mens Roskilde Festival stadig forbeholder sig retten til, at den store fisk kan smutte af krogen - Bruce Springsteen har ikke officielt underskrevet aftalen – så glæder man sig i ledelsen over at melde Björk klar til endnu en tørn på Dyrskuepladsen.
Koncerten til sommer bliver islændingens i alt sjette, når man tæller hendes optræden i front for Sugarcubes med.
- Hun er et af hovednavnene. Björk er en af dem, der kommer op og stå i toppen af plakaten for festival ’12, siger talskvinde Christina Bilde til Roskilde Avis.

Starter 1. december

- Björk rummer blandingen af bred appel og kunstnerisk exentrisme. Et stort navn og en spændende musiker. Et ikon, som altid overrasker, lyder det videre fra talskvinden om den Roskilde- og album-aktuelle stjerne fra Island.
Festivalen har i årevis haft for vane at lancere det første store navn med vågen sans for timing før billetsalget åbner 1. december. En øvelse, der blev benyttet med sikker hånd, da man onsdag kunne klar-melde vulkanøens største musik-navn.
- Vi mener, at Björk er en fantastisk kunstner at gå ud med. Det bidrager til at skabe en god forventning om den festival, man køber billet til.
Forventningen skal stimuleres yderligere med flere navne, som i den kommende tid vil blive frigivet drypvis, som talskvinden siger.
- Der er tale om både større og mindre bands og solister. De vil først og fremmest understøtte festivalens fokus på vækstlaget og de ’up-comming’ navne.

6 gange Björk

Med fem tidligere festival-koncerter i rygsækken er Björk nærmere undtagelsen, som bekræfter reglen om det gryende gennembrud og de uopdagede tendenser som band-listens fællesnævner.
Omvendt skal islændingen ikke ses som et knæfald for den ramsaltede kritik, festivalen i sommer fik for sit program uden klare ledestjerner over de mange navne med smal appel.
- Vi er stadig stolte af sidste sommers program, og valget af Björk har intet med kritikken at gøre. Hun passer til os, fordi hun er interessant her og nu med et nyt album. Det er i øvrigt udgivet på Ipad (et mini-computer-format, red.), og man kan samtidig se en dokumentarfilm. Björk er en multimedie-kunstner og derfor spændende.

Springsteen

Springsteen alias The Boss er kun sendt til festivalen af rygtestrømmen og hans egen – ikke festivalens – hjemmeside.
- Foreløbig kan vi kun bekræfte, at vi er i dialog med Springsteen. Vi krydser fingre for en afgørelse meget snart. Det har igen noget med forventningerne til festivalen at gøre. Vi siger og kommenterer ikke mere, end der er sikkerhed for, indskærper talskvinden.
Skulle Bossen komme til byen, kan der sandsynligvis hurtigt komme både vækstlag og vokseværk i festivalens pengekasse som følge af billetsalget. I hvert fald, hvis interessen slægter de norske tendenser på. Deroppe har han netop solgt 84.000 billetter på to timer til sine to koncerter i fjeld-landet på sommerens Europa-tur, skriver Ekstra Bladet på sin netavis.

Publiceret 01 December 2011 10:45