En stolt Kasper Lyberg Ingvorsen med sit livs første jagttrofæ - et sydafrikansk vortesvin.

En stolt Kasper Lyberg Ingvorsen med sit livs første jagttrofæ - et sydafrikansk vortesvin.

Store oplevelser som vildtforvalter

15-årige Kasper Lyberg Ingvorsen fra Køge levede en drøm ud som medarbejder på en sydafrikansk vildtfarm under den varme forårssol

Af
Per Møller

KØGE: Masser af fantastiske oplevelser – det var hvad den 15-årige skoleelev fra Køge, Kasper Lyberg Ingvorsen havde med sig hjem i bagagen, da han fredag den 11. november atter satte benene på dansk jord.
Kasper Lyberg Ingvorsen havde i godt to uger fået udlevet en stor drøm om at prøve livet som vildtfarmer på en sydafrikansk vildt- og jagtfarm i Thabazimbi i Limpopo distriktet – tæt på grænsen til Botswana og Zimbabwe..
Her boede han på vildtfarmen Sangoma Safaris som ledes af sønnen til den tidligere fotohandler i Køge, Peter Renholts hustru Corrie, Martin.
- Det var vildt spændende og jeg har mange store oplevelser med hjem, mange af dem er først ved at bundfælde sig nu et par uger efter. Der var jo hele tiden nye oplevelser og nye indtryk under helt fremmede forhold, fortæller Kasper Lyberg Ingvorsen til Lørdagsavisen.dk.
Fredag den 28. oktober satte den unge køgenser, der til daglig går i 9. klasse på Skt. Nicolaj skole i Køge, kursen mod Sydafrika og efter en mellemlanding i Heathrow lufthavnen i London landede han godt et halvt døgn senere i Johannesburg, hvor Corrie og Peter Renholt stod klar til at modtage deres danske gæst.
- Herefter kørte vi de godt 400 km nordpå til vildtfarmen, hvor Corries søn Martin arbejder som Professional Hunter. Til dagligt har han hjælp fra tre indfødte, som var vældig flinke, fortæller Kasper Lyberg Ingvorsen, der efter at have pakket ud og fået tildelt en bolig kunne se frem til at leve 12 dage som dyrepasser under professionelle vilkår.
- Det var indimellem hårdt men fantastisk oplevelses- og lærerigt. Det var tidligt op om morgenen, for vi startede allerede kl. 7 med at fodre de mange hundrede dyr, inden vi selv kunne vende tilbage og indtage vores egen morgenmad. Og så kom den ene opgave efter den anden – og flere har printet sig ind i hukommelsen hos den unge naturelsker.
- Jeg prøvede at køre bil ude i bushen, at få mit eget første jagttrofæ i form af et vortesvin, reparere vandpumpe m.m. – og alene det dagligt at gå iblandt i alt 16 forskellige dyrearter, bl.a. giraffer, gnuer, strudser, impalaer, zebraer, bøfler m.fl. – jamen det var jo kanon. Og hele tiden foregik det i samråd med Martin. Desuden var jeg så heldig at Corrie og Peter blev på farmen lige så længe jeg var der. Så var der også nogen at snakke dansk med ….
Sved på panden fik Kasper Lyberg Ingvorsen også – for arbejdet foregik i det sene sydafrikanske forår, hvilket vil sige, at temometeret dagligt nåede op på 32-35 grader. Så det hele foregik i t-shirts og shorts.
- Så det var lidt køligt at vende hjem til Danmark igen, erkender Kasper Lyberg Ingvorsen.
En tur, som Kasper sagtens kan anbefale andre eventyrlystne naturelskere – og selv gentage en gang ud i fremtiden. Men det bliver ikke de første år – for dels skal der en god økonomi til og dels vil han godt have en uddannelse og lidt flere år på bagen, før han igen begiver sig ud som eventyrer.
- Så kunne det måske blive blandt Animal Cops – som vi tit ser på Animal Planet. Det kunne jeg også godt tænke mig at prøve kræfter med, indrømmer han.
En tur i to uger til Sydafrika er ikke helt billig. Men Kasper Lyberg Ingvorsen havde formået selv sparet en del penge sammen, bl.a. gennem et par sponsorater som han selv havde været ude at finde. Flyturen København-Johannesburg og retur sørgede Rotary Køge for.
Og det glæder Rotary Køges repræsentant Lasse Grønn, at Kasper har haft en god tur med masser af oplevelser.
- Det er jo det der er meningen med det når vi i Rotary Køge går ud og bakker op om unge mennesker der har nogle helt specielle drømme, fastslår Lasse Grønn.
På vej hjem fra vildtfarmen boede Kasper Lyberg Ingvorsen en dags tid hos Corrie og Peter Renholt i deres hjem ved Pretoria – inden flyet satte kursen mod København via London.
Se billedkavalkade fra nogle af Kaspers oplevelser andetsted på Lørdagsavisen.dk - under "Fotos".

Publiceret 01 December 2011 05:45