Talentudviklingen - som blandt andet omfatter idrætsklasserne - styrkes i en ny aftale.
Arkivfoto

Talentudviklingen - som blandt andet omfatter idrætsklasserne - styrkes i en ny aftale. Arkivfoto

Styrker talentudviklingen

Haderslev Idrætsakademi, Sportsefterskolen SINE og Haderslev Kommune udbygger samarbejdet til fordel for klubber, udøvere, trænere og hinanden

Af
pra

Trænere fra Sportsefterskolen SINE skal hjælpe talentudviklingen i Haderslev Kommune på vej. Omvendt kan atleter og klubber, der er med i elitesamarbejdet i Haderslev Kommune, benytte efterskolens faciliteter til mindre træningslejre og forberedelse.
Det er en del af indholdet i den nye aftale, som Haderslev Idrætsakademi, Sportsefterskolen SINE og Haderslev Elite har indgået.
Efterskolen og akademiet har igennem mange år haft et stærkt uformaliseret samarbejde. Det blev for tre år siden udvidet med Haderslev Elite. Sideløbende har Sportsefterskolen SINE og flere af talentudviklingsklubberne i Haderslev Kommune opbygget et samarbejde om træning, trænere og udvikling.
På baggrund af det nuværende samarbejde har de tre parter intensiveret og formaliseret samarbejdet i en reel aftale. Aftalen betyder, at der er et stærkt link igennem Sønderjylland til det arbejde der gøres for talentudviklingen i det nationale perspektiv som Haderslev Kommune som Team Danmark Elitekommune udfører.
Drivkræfterne i samarbejdet er Sportsefterskolen SINEs forstander Rene Jacobsen, Haderslev Idrætsakademis leder Calle Stenger og eliteidrætskonsulent i Haderslev Elite, Morten Nørby Poulsen. De siger i en fælles udtalelse:
- Samarbejdet har primært bygget på videndeling, trænerfællesskab og fælles
udvikling. Dette samarbejde ønsker partnerne at videreføre og udvikle med denne samarbejdsaftale. Vores samarbejde vil fremadrettet bygge på en fælles målsætning om at styrke seks hovedområder fra vores nuværende setup, nemlig: Talentudvikling, selektering af talenter, testning, træning og træningsmiljø, kombinationsansættelser af nøglepersoner og talent- og elitetrænernetværk.
Samarbejdet er endnu et skridt på vej mod et fælles sønderjysk talentudviklingsarbejde, som de fire sønderjyske kommuner tog hul på ved en fælles konference om ?Talentudvikling i Sønderjylland? den 26. april 2011 i Vojens Hallerne.

Publiceret 01 December 2011 07:00