Kærlighedspatruljen bar stopskilte og sang om den gode kærlighed til alle forbipasserende på Roskilde Station fredag i sidste uge.

Kærlighedspatruljen bar stopskilte og sang om den gode kærlighed til alle forbipasserende på Roskilde Station fredag i sidste uge.

Kærlighed på Roskilde Station:

Kys er bedre end tæv

Kærlighedspartuljen have travlt med anti-vold på Roskilde Station

Kærlighedspatruljen lavede en stor og synlig indsats på Roskilde Station fredag 25. november.
De udsendte kvinder spredte budskabet om kærlighed uden vold, og det skete for at markere FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder.
Det var LOKK – dvs Landsorganisation af kvindekrisecentre, der havde sendt Kærlighedspatruljen på budskabs-spredende arbejde. Alle rejsende skulle mindes om, at de skal være gode ved deres kærester og ægtefæller. Og selvom vejret var gråt og trist, blev patruljen mødt med smil og kram fra de forbipasserende.

Kyssede på festivalen

- Vi fik delt materiale om vold ud til over 200 forbipasserende, og folk var virkelig imødekommende og glade, fortæller Ida Scharling, som optrådte med kærlighedspatruljen.
Det er ikke første gang, Kærlighedspatruljen er i Roskilde.
I sommer var Kærlighedspatruljen på Roskilde Festival, hvor festivalgæsterne i dagene op til musikken blev mødt af patruljens sang og uddeling af kys og kram.

Fakta

Statens Institut for Folkesundhed foretog en undersøgelse i 2008
Undersøgelsen viser, at ca. 28.000 kvinder og ca. 12.000 mænd i alderen 16-24 år årligt udsættes for kærestevold
Volden er enten fysisk, psykisk eller seksuel
Af samme grund arbejder LOKK Kærlighedspatruljen, på at oplyse om vold

Publiceret 01 December 2011 08:00